PARK PRIRODE BIOKOVO OTVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE. KARTE SE KUPUJU PUTEM WEB SHOPA!

Novosti

22
3/2024

UREĐENA LOKVA „KALJUŽA“ (MALA LOKVA) NA PODGLOGOVIKU

Javna ustanova „Park prirode Biokovo“ Svjetski Dan voda tradicionalno obilježava akcijom čišćenja lokvi i bunara, s ciljem osiguranja rezervoara vode za životinje u Parku te očuvanja važnih staništa i vrsta koje u njima obitavaju. Ovog puta novo ruho dobila je lokva „Kaljuža“ (Mala lokva) na Podglogoviku u čijem su uređenju, uz djelatnike Parka, sudjelovali i vrijedni volonteri; Igor Grgurinović, Siniša Vela, Vlado Miličević i Eliot Herceg iz Hrvatskog planinarskog društva Vitrenik iz Podgore, Marija Glučina iz SAK Ekstrema te Nikola Glučina iz Hrvatskog planinarskog kluba Kline iz Gornjih Igrana.

U akciji je ručnim alatom uklonjena vegetacija iz lokve i u njenoj blizini te su presloženi urušeni dijelovi podzida, a sve kako bi se pripremio teren za veliku jesensku volontersku akciju.

Inače, Park prirode Biokovo je, uz Park prirode Učka i Nacionalni park Sjeverni Velebit, partner na projektu „Still Water Revival“ u sklopu kojeg je upravo lokva „Kaljuža“ odabrana za Smjernice za obnovu lokvi i bunara na tradicijski način.