VAŽNA OBAVIJEST: Park prirode Biokovo službeno je zatvoren za posjećivanje.

Informativni i prezentacijski centri

Naučite nešto novo u našim centrima

Informativni centar Ravna vlaška

Nalazi se uz biokovsku cestu na 13 km od ulazne recepcije ispred istoimenog vidikovca i tijekom ljetnih mjeseci otvoren je za posjetitelje svakim danom u prijepodnevnim satima. U njemu posjetitelji mogu dobiti promidžbeni materijal i informacije o Parku, upoznati se sa geološkom prošlošću Biokova na temelju geološkog stupa, vidjeti fotografije flore i faune, te saznati nešto o jamama ledenicama i životu stanovnika u sekundarnim stočarskim naseljima u prošlosti.

Neposredno uz info – centar, a u sklopu vidikovca Nebeska šetnica – Skywalk Biokovo izgrađen je i geološki stup - trodimenzionalan prikaz presjeka stijena koje su formirale područje Biokova od njegovog postanka do danas, s geološkom tablicom vremena i opisom starosti i vrsta stijena. Uz vidikovac i info – centar nalazi se sanitarni čvor i parkiralište.

Radno vrijeme pogledajte na stranici: Radno vrijeme

Prezentacijski centar "Adrion - srce planine"

Prezentacijski centar Adrion - srce planine nalazi se u novouređenoj upravnoj zgradi Javne ustanove „Park prirode Biokovo“ na Gradskom sportskom centru u Makarskoj, a obuhvaća dvojezično tematski podijeljene cjeline koje su interpretirane grafičkim i multimedijskim prikazima, zvučnim kulisama, opipom i iskustvenim doživljajem, a na 120 kvadrata površine nalazi se Biokovo u malom.

Educirajte se o postanku Zemlje, planinskih masiva, biljnom i životinjskom svijetu, kulturnoj baštini i to sve uz proširenu stvarnost, mikroskop, simulator potresa, LCD ekrane osjetljive na dodir u novom, modernom multimedijalnom prezentacijskom centru Parka prirode Biokovo.


Radno vrijeme pogledajte na stranici: Radno vrijeme

Prezentacijski centar Brela Gornja

Prezentacijski centar Brela Gornja nalazi se u zgradi zavičajne zbirke Breljana i tijekom ljetnih mjeseci otvoren je za posjetitelje svakim danom. U prezentacijskom centru posjetitelji mogu putem izložbe "Biokovo" u cijelosti vidjeti prirodne osobitosti i ljepote Parka, te dobiti promidžbene materijale i informacije o Parku. Prezentacijski centar ujedno predstavlja polaznu točku Poučne staze "Putovima drevne Berulije".


Radno vrijeme pogledajte na stranici: Radno vrijeme

Prezentacijski centar Kotišina

Prezentacijski centar Kotišina se nalazi u sklopu Spomen doma "Marin Kovačević" u Kotišini.

Radno vrijeme pogledajte na stranici: 

Radno vrijeme

Posjetiteljski centar u Župi

Posjetiteljski centar u Župi - zamišljen je kao centralno prijemno i interpretacijsko-edukativno mjesto posjetitelja sjevernog Biokova, odnosno Zabiokovlja koji prezentira i interpretira geologiju, geografska obilježja, floru, faunu i mitologiju toga područja kroz multimedijalne prikaze i interaktivne eksponate. Čitav postav temelji se na iznimno interaktivnom pristupu koji posjetitelju omogućava da sam određuje slijed interpretacije, u odnosu na vlastite sfere interesa. 

Podiže se razina atraktivnosti posjetiteljskih sadržaja PP Biokovo, ali i razina edukacije koju će posjetitelji imati na raspolaganju bilo kroz samostalno istraživanje postava, bilo kroz stručno vođenje.

Uz opće prilagodbe cijele građevine, postav namijenjen slijepim osobama je zamišljen kao skraćena inačica sadržaja zastupljenog u interpretaciji i prezentaciji.

Radno vrijeme