PARK PRIRODE BIOKOVO OTVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE. ULAZNICE SE KUPUJU PUTEM WEB SHOPA!

Informativni i prezentacijski centri

Naučite nešto novo u našim centrima

Informativni centar Ravna vlaška

Nalazi se uz biokovsku cestu na 13 km od ulazne recepcije ispred istoimenog vidikovca i tijekom ljetnih mjeseci otvoren je za posjetitelje svakim danom u prijepodnevnim satima. U njemu posjetitelji mogu dobiti promidžbeni materijal i informacije o Parku, upoznati se sa geološkom prošlošću Biokova na temelju geološkog stupa, vidjeti fotografije flore i faune, te saznati nešto o jamama ledenicama i životu stanovnika u sekundarnim stočarskim naseljima u prošlosti.

Neposredno uz info – centar, a u sklopu vidikovca Nebeska šetnica – Skywalk Biokovo izgrađen je i geološki stup - trodimenzionalan prikaz presjeka stijena koje su formirale područje Biokova od njegovog postanka do danas, s geološkom tablicom vremena i opisom starosti i vrsta stijena. Uz vidikovac i info – centar nalazi se sanitarni čvor i parkiralište.

Radno vrijeme pogledajte na stranici: Radno vrijeme

Prezentacijski centar "Adrion - srce planine"

Prezentacijski centar Adrion - srce planine nalazi se u novouređenoj upravnoj zgradi Javne ustanove „Park prirode Biokovo“ na Gradskom sportskom centru u Makarskoj, a obuhvaća dvojezično tematski podijeljene cjeline koje su interpretirane grafičkim i multimedijskim prikazima, zvučnim kulisama, opipom i iskustvenim doživljajem, a na 120 kvadrata površine nalazi se Biokovo u malom.

Educirajte se o postanku Zemlje, planinskih masiva, biljnom i životinjskom svijetu, kulturnoj baštini i to sve uz proširenu stvarnost, mikroskop, simulator potresa, LCD ekrane osjetljive na dodir u novom, modernom multimedijalnom prezentacijskom centru Parka prirode Biokovo.


Radno vrijeme pogledajte na stranici: Radno vrijeme

Preuzmite brošuru: Prezentacijski centar "Adrion - srce planine"

Posjetiteljski centar „Akademik Josip Roglić“

U malenoj i pitomoj udolini na sjeveroistočnoj strani planine Biokovo smjestilo se selo Župa, od davnina poznato kao kulturno i vjersko središte Zabiokovlja. U zgradi gdje je nekad bila pučka škola, u listopadu 2022. godine otvoren je Posjetiteljski centar „Akademik Josip Roglić“, spoj najsuvremenijeg multimedijalnog pristupa i malog etnografskog muzeja. U centru koji nosi ime geografa, geomorfologa i znanstvenika svjetskog glasa rođenog u Župi, posjetitelji imaju priliku na atraktivan način otkrivati geološka, geomorfološka, biološka, mitologijska i kulturološka obilježja Zabiokovlja. Centar je u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom, uključujući slijepe osobe za koje postoji zasebna prezentacija. Posjetiteljski centar „Akademik Josip Roglić“ namijenjen je prvenstveno učeničkim grupama koje na jedinstven način mogu učiti o geologiji, geomorfologiji, kulturologiji, mitologiji te flori i fauni Zabiokovlja. Uz obaveznu prethodnu najavu, grupama se osigurava stručno vođenje kroz centar u trajanju od sat i po vremena. Posjetitelji, naravno, u centar mogu doći i kao individualci, van sezone po najavi, a tijekom sezone unutar radnog vremena centra.


Radno vrijeme pogledajte na stranici: Radno vrijeme

Preuzmite brošuru o Posjetiteljskom centru Akademik Josip Roglić

Prezentacijski centar Brela Gornja

Prezentacijski centar Brela Gornja nalazi se u zgradi zavičajne zbirke Breljana i tijekom ljetnih mjeseci otvoren je za posjetitelje svakim danom. U prezentacijskom centru posjetitelji mogu putem izložbe "Biokovo" u cijelosti vidjeti prirodne osobitosti i ljepote Parka, te dobiti promidžbene materijale i informacije o Parku. Prezentacijski centar ujedno predstavlja polaznu točku Poučne staze "Putovima drevne Berulije".


Radno vrijeme pogledajte na stranici: Radno vrijeme

Prezentacijski centar Kotišina

Prezentacijski centar Kotišina se nalazi u sklopu Spomen doma "Marin Kovačević" u Kotišini.

Radno vrijeme pogledajte na stranici: 

Radno vrijeme