Skywalk

Usudite se zakoračiti preko ruba

Jeste li znali: Vidikovac Nebeska šetnica - Skywalk Biokovo polukružnog je oblika promjera 8.5 metara, zajedno s ravnim dijelovima izlazi izvan ruba litice oko 11 metara i prva je nebeska šetnica u Hrvatskoj.
Kupi ulaznice

Vidikovac Nebeska šetnica - Skywalk Biokovo

1228 metara nad morem

  • Vidikovac Nebeska šetnica - Skywalk Biokovo nalazi se na predjelu Ravna vlaška, na visini od 1228 metara nad morem, na 13. km biokovske ceste i neposredno uz info - centar. U sklopu vidikovca izgrađen je i geološki stup - trodimenzionalan prikaz presjeka stijena koje su formirale područje Biokova od njegovog postanka do danas, s geološkom tablicom vremena i opisom starosti i vrsta stijena. Uz vidikovac se nalazi sanitarni čvor i parkiralište.
  • Do vidikovca se dolazi biokovskom cestom koja vodi od ulazne recepcije Parka prirode Biokovo, otprilike 6 km istočno od Makarske, do najvišeg biokovskog vrha Sv. Jure na nadmorskoj visini od 1762 metra, što je čini najvišom asfaltiranom cestom u Hrvatskoj.

Fantastičan pogled na more i otoke

  • Plato vidikovca je ukupnih tlocrtnih dimenzija cca 23 x 3 metra, a s njega se pruža se pogled na more i otoke. Za vjetrovitih sunčanih dana može se vidjeti i Italija, a hod po prozirnom staklu izvan ruba litice omogućuje doživljaj biokovskih stijena iz ptičje perspektive.
  • S obzirom na nepovoljna geomehanička svojstva tla, blizinu rasjednih pukotina, potresnu zonu i nepovoljan utjecaj vjetra odabrana je prednapeta betonska konstrukcija glavnog nosača na koju se oslanja čelično-staklena konstrukcija, sa podnom plohom koja je u potpunosti izgrađena od stakla.

Dio projekta "Novi Adrion"

  • Uređenje vidikovca Nebeska šetnica - Skywalk Biokovo dio je projekta ‘Novi Adrion – Promicanje održivog korištenja prirodne baštine Parka prirode Biokovo, koji se financirao iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020.
  • Projekt se sastoji od 12 projektnih elemenata kojima će se povećati obrazovni kapacitet posjetitelja Parka prirode Biokovo razvojem novih edukacijskih programa i sadržaja, povećati atraktivnost prirodne baštine Parka i povećanje broja posjetitelja ulaganjem u infrastrukturu i sadržaje, a najupečatljiviji i najsloženiji dio ovog EU projekta je bila izgradnja vidikovca u obliku potkove izvan litice sa staklenom plohom za hodanje nazvanog Nebeska šetnica - Skywalk Biokovo.


Radno vrijeme pogledajte na stranici: Radno vrijeme

Preuzmite brošuru o vidikovcu Nebeska šetnica - Skywalk Biokovo

Pravila ponašanja na vidikovcu Skywalk

  • Poštujte obvezan smjer kretanja.
  • Maksimalno zadržavanje na platou vidikovca je 10 minuta.
  • Maksimalan istovremeni broj posjetitelja na platou vidikovca je 30.
  • Zabranjeno je voziti bicikle i hodati u biciklističkim cipelama po platou.