PARK PRIRODE BIOKOVO OTVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE. ULAZNICE SE KUPUJU PUTEM WEB SHOPA!

Kako do nas

Saznajte kako najlakše doći do Parka prirode Biokovo

Park prirode Biokovo nalazi se u južnom dijelu Hrvatske (www.croatia.hr) u Splitsko-dalmatinskoj županiji (www.dalmatia.hr) na području 7 općina (Brela, Baška Voda, Tučepi, Podgora, Zagvozd, Šestanovac, Zadvarje) i dva grada (Makarska i Vrgorac).

Glavni cestovni ulaz u Park je u blizini grada Makarske (13 834 stanovnika), središta Makarske rivijere, do kojeg se može doći automobilom ili autobusom.

Najbliži željeznički kolodvor nalazi se u Splitu (www.hzpp.hr), a najbliže zračne luke su: Split (Kaštela - Resnik, www.split-airport.hr)
Dubrovnik (Ćilipi, www.airport-dubrovnik.hr).

Split i Dubrovnik ujedno su povezani s Italijom, brodskim linijama Split – Ancona i Dubrovnik – Bari (www.jadrolinija.hr).

Prema podacima Hrvatskog auto-kluba (www.hak.hr), cestovna udaljenost Makarske od većih središta Hrvatske iznosi:

Makarska – Zagreb

 • autocestom
  480 km (izlaz Zagvozd)
  495 km (izlaz Dugopolje)
 • starom cestom (preko Knina) 410 km

Makarska – Osijek - 454 km (preko BiH)
Makarska - Zagreb - Osijek - 738 km
Makarska – Rijeka - 372 km (preko Sinja, Gračaca, Senja)
Makarska – Zadar - 186 km
Makarska – Šibenik - 124 km
Makarska – Split - 59 km

  U posjet Parku prirode Biokovo možete doći automobilom, kombi-busom, motociklom, biciklom ili pješice.

  Do glavnog cestovnog ulaza u Park prirode Biokovo možete doći iz smjera:

  • Makarske – nakon skretanja lijevo sa Jadranske magistrale (na izlazu iz grada) na državnu cestu Makarska – Vrgorac (6 km),
  • Dubrovnika – Jadranskom magistralom do raskrižja na ulazu u Makarsku, gdje se skreće desno na državnu cestu Makarska – Vrgorac (151 km) i
  • Vrgorca – državnom cestom Vrgorac – Makarska (35 km)

  Od ulazne recepcije Parka (365 m nm), do najvišeg vrha Biokova – Sv. Jure (1762 m nm), prometuje se biokovskom cestom, koja je ujedno i najviša cesta u Republici Hrvatskoj.
  Duga je 23 km, a s obzirom da je jednotračna sa ugibalištima otprilike svakih 300 m i ima karakteristike brdske ceste, na njoj vrijede specifični uvjeti vožnje i njom vozači prometuju na vlastitu odgovornost.

  Ukoliko niste vješt vozač preporučujemo posjet Parku u organizaciji turističkih agencija koje u ponudi imaju izlete i prijevoz kombi-busevima.

  Ukoliko se odlučite Park posjetiti pješice na raspolaganju Vam je 20 planinarskih staza, koje vode sa primorske i zagorske strane od podnožja do biokovskih vrhova.

  Samo oko 3 km prije (ili poslije u ovisnosti o smjeru kretanja) glavnog cestovnog ulaza u Park, na državnoj cesti Makarska – Vrgorac, nalazi se skretanje za Kotišinu - selo iznad kojeg se nalazi Biokovski botanički vrt Kotišina, do kojeg osim automobilom možete doći i pješice iz Makarske, od ulice Put Makra iznad gradske tržnice do nadvožnjaka zatim prelaskom Jadranske magistrale ispod nadvožnjaka pa dalje 500 m uz Jadransku magistralu do velike trafo-stanice gdje počinje betonirani put - za oko 45 minuta.