VAŽNA OBAVIJEST: Park prirode Biokovo je službeno otvoren za posjećivanje! Ulaznice se mogu kupiti isključivo online putem web stranice Parka.

Kako do nas

Saznajte kako najlakše doći do Parka prirode Biokovo

Park prirode Biokovo nalazi se u južnom dijelu Hrvatske (www.croatia.hr) u Splitsko-dalmatinskoj županiji (www.dalmatia.hr) na području 7 općina (Brela, Baška Voda, Tučepi, Podgora, Zagvozd, Šestanovac, Zadvarje) i dva grada (Makarska i Vrgorac).

Glavni cestovni ulaz u Park je u blizini grada Makarske (13 834 stanovnika), središta Makarske rivijere, do kojeg se može doći automobilom ili autobusom.

Najbliži željeznički kolodvor nalazi se u Splitu (www.hzpp.hr), a najbliže zračne luke su: Split (Kaštela - Resnik, www.split-airport.hr)
Dubrovnik (Ćilipi, www.airport-dubrovnik.hr).

Split i Dubrovnik ujedno su povezani s Italijom, brodskim linijama Split – Ancona i Dubrovnik – Bari (www.jadrolinija.hr).

Prema podacima Hrvatskog auto-kluba (www.hak.hr), cestovna udaljenost Makarske od većih središta Hrvatske iznosi:

Makarska – Zagreb

 • autocestom
  480 km (izlaz Zagvozd)
  495 km (izlaz Dugopolje)
 • starom cestom (preko Knina) 410 km

Makarska – Osijek - 454 km (preko BiH)
Makarska - Zagreb - Osijek - 738 km
Makarska – Rijeka - 372 km (preko Sinja, Gračaca, Senja)
Makarska – Zadar - 186 km
Makarska – Šibenik - 124 km
Makarska – Split - 59 km

  U posjet Parku prirode Biokovo možete doći automobilom, kombi-busom, motociklom, biciklom ili pješice.

  Do glavnog cestovnog ulaza u Park prirode Biokovo možete doći iz smjera:

  • Makarske – nakon skretanja lijevo sa Jadranske magistrale (na izlazu iz grada) na državnu cestu Makarska – Vrgorac (6 km),
  • Dubrovnika – Jadranskom magistralom do raskrižja na ulazu u Makarsku, gdje se skreće desno na državnu cestu Makarska – Vrgorac (151 km) i
  • Vrgorca – državnom cestom Vrgorac – Makarska (35 km)

  Od ulazne recepcije Parka (365 m nm), do najvišeg vrha Biokova – Sv. Jure (1762 m nm), prometuje se biokovskom cestom, koja je ujedno i najviša cesta u Republici Hrvatskoj.
  Duga je 23 km, a s obzirom da je jednotračna sa ugibalištima otprilike svakih 300 m i ima karakteristike brdske ceste, na njoj vrijede specifični uvjeti vožnje i njom vozači prometuju na vlastitu odgovornost.

  Ukoliko niste vješt vozač preporučujemo posjet Parku u organizaciji turističkih agencija koje u ponudi imaju izlete i prijevoz kombi-busevima.

  Ukoliko se odlučite Park posjetiti pješice na raspolaganju Vam je 20 planinarskih staza, koje vode sa primorske i zagorske strane od podnožja do biokovskih vrhova.

  Samo oko 3 km prije (ili poslije u ovisnosti o smjeru kretanja) glavnog cestovnog ulaza u Park, na državnoj cesti Makarska – Vrgorac, nalazi se skretanje za Kotišinu - selo iznad kojeg se nalazi Biokovski botanički vrt Kotišina, do kojeg osim automobilom možete doći i pješice iz Makarske, od ulice Put Makra iznad gradske tržnice do nadvožnjaka zatim prelaskom Jadranske magistrale ispod nadvožnjaka pa dalje 500 m uz Jadransku magistralu do velike trafo-stanice gdje počinje betonirani put - za oko 45 minuta.