ULAZNICE SE KUPUJU ONLINE PUTEM WEBSHOP-a.

Novosti

Ugašen požar u Parku prirode Biokovo

Tijekom nedjelje i ponedjeljka uz veliku požrtvovnost vatrogasaca ugašen je šumski požar unutar granica Parka prirode Biokovo.

U noći sa subote na nedjelju, 17.-18. lipnja 2017. godine, u blizini Parka došlo je do izbijanja šumskog požara koji je nošen olujnim udarima bure zaprijetio stanovništvu naselja Podgora kao i ulaznoj recepciji Parka. Požrtvovnošću vatrogasaca lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava sa Makarskog primorja, kao i vatrogasaca iz Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Šibensko kninske, Zadarske, Ličko-senjske, i ostalih županija, a posebno zračnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, požar je uspješno lokaliziran i vatra je ugašena u nedjelju u poslijepodnevnim satima. U požaru je izgorio dio guste borove šume u okolici ulazne recepcije Parka kao i šuma podno brda Poganovac.

Također, u noći sa nedjelje na ponedjeljak uslijed jakog vjetra došlo je do izbijanja i drugog požara na području između Makarske i Tučepa, koji je zaprijetio i botaničkom vrtu Kotišina. Zajedničkim djelovanjem svih vatrogasnih snaga požar je lokaliziran i ugašen u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima. Ovom prilikom izgorjela je gusta borova šuma uz granicu Parka, kao i dijelovi šume crnog bora na padinama Biokova iznad sela Kotišina.

Ovim putem Javna ustanova „Park prirode Biokovo“ izražava zahvalnost svim vatrogascima na požrtvovnosti u gašenju požara koji je zahvatio naš Park.