VAŽNA OBAVIJEST: Park prirode Biokovo službeno je zatvoren za posjećivanje.

Novosti

7
10/2022

U Brelima se i ove godine klajmba u spomen na poginule alpiniste

Od 7. do 9. listopada u Brelima će se održati dvanaesti po redu alpinistički kamp „Glavno da se klajmba“. Kamp koji iz godine u godinu privlači sve veći broj sudionika održava se u spomen na poginule alpiniste Tonija Rosu, Igora Skendera, Martina Užarevića i Krešimira Milasa. U organizaciji sudjeluju Komisija za alpinizam Hrvatskog planinarskog saveza, Speleološko alpinistički klub Ekstrem iz Makarske te alpinistički odsjeci planinarskih društava Velebit i Željezničar iz Zagreba. Biokovo sa svojim uređenim penjalištima, velikim izborom uređenih i opremljenih smjerova svih težina te brojnim alpinističkim smjerovima odgovara svim prohtjevima suvremenih penjača koji na kamp stižu iz različitih krajeva. Uz druženje i penjanje, promocija Biokova i njegovih ljepota svakako je jedan od ciljeva ovog kampa. 

Gost predavač ovog puta je Paolo Pezzolato, legendarni talijanski penjač koji je jako puno penjao po Hrvatskoj te postavio i opremio brojne smjerove, uključujući i Pjesmu sirena na Biokovu.  

Sudionici kampa „Glavno da se klajmba“ zahvaljujući izdavačkoj kući „Libricon“ po promotivnim cijenama moći će kupiti literaturu iz područja alpinizma.