PARK PRIRODE BIOKOVO OTVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE. ULAZNICE SE KUPUJU PUTEM WEB SHOPA!

Novosti

„Tragom tradicije i pučke arhitekture“ - Veliki Godinj 2017.

U subotu 16. rujna, po deveti put, u organizaciji Javne ustanove „Park prirode Biokovo“, TZ Vrgorac i Zavičajnog društva „Veliki Godinj“ održat će se zbog loših vremenskih uvjeta odgođena manifestacija „Tragom tradicije i pučke arhitekture“.

Program obuhvaća tradicionalne radionice kojima će se oživjeti stari običaj - radionice tradicijskog klesanja kamena, radionica izrade japnenice/klačardice/vapnenice, te pripremu jela – težačka kužina. Kulturno-umjetnički program upotpunit će članovi KUD-ova vrgoračke krajine, izložba rezbarija Mate Bebeka, etno zbirka, te natjecanje bacanja kamena s ramena. Kao glavni događaj ove tradicionalne manifestacije, u 20:00 sati počinje koncert našeg velikog umjetnika i pjevača Ibrice Jusića. Za sve posjetitelje osiguran je besplatan prijevoz iz Makarske u 16:30 i Vrgorca u 17:00, sa povratkom u 22:30 za Makarsku te u 22:00 za Vrgorac.

Veliki Godinj je zaseok Rašćana i biser pučke arhitekture i tradicijskog načina života. Prvi put se spominje 1412. godine, a zbog svoje jedinstvenosti i očuvanosti proglašeno je zaštićenim kulturnim dobrom. Slikoviti ambijent ovog muzeja na otvorenom oživjet će klesari, folklorna društva, te nekoliko ognjišta s gradelama.