VAŽNA OBAVIJEST: Park prirode Biokovo službeno je zatvoren za posjećivanje.

Novosti

Tour of Croatia ponovno u Parku prirode Biokovo

Nakon prošle godine, i ove godine, Park prirode Biokovo domaćin je međunarodne biciklističke utrke „Tour of Croatia“, koja cilj ima na najvišem biokovskom vrhu Sv. Jure.

Utrka „Tour of Croatia“ održat će se 2018. godine od 17. do 22. travnja, a unapređenje u novu kategoriju znači da i do 75 posto prijavljenih timova može biti iz najvišeg ranga UCI WorldTeams. Već su prethodnih godina na hrvatskim cestama vozile svjetske biciklističke mega-zvijezde, a od iduće godine će njihov broj biti i još veći. Tako su na utrci Tour of Croatia nastupili, između ostalih, najuspješniji sprinter svih vremena Mark Cavendish te Vincenzo Nibali, pobjednik sva tri grand toura, koji sljedeće godine brani titulu pobjednika Tour of Croatia 2017. godine.

Ovogodišnji glavni slogan utrke Tour of Croatia je #RaceThroughNaturalBeauty, gdje će se na atraktivan i uzbudljiv način prikazati ljepote mnogobrojnih parkova prirode i nacionalnih parkova, te ostalih dijelova Lijepe naše.

Detalji rute koja prolazi i kroz nekoliko nacionalnih parkova te parkova prirode, su sljedeći:

• 17.4. Osijek – Našice – Kutjevo – PP Papuk – Orahovica – Slatina – Virovitica – Koprivnica

• 18.4. Karlovac – NP Plitvička Jezera – PP Velebit – Zadar

• 19.4. Trogir – Brela – Makarska – Tučepi – Podgora – PP Biokovo (Sv. Jure)

• 20.4. NP Paklenica – NP Sjeverni Velebit – Novi Vinodolski – Općina Vinodolska – Crikvenica

• 21.4. Rabac – Labin – Poklon (PP Učka) – Kastav – Viškovo – Rijeka – Opatija – Poklon (PP Učka)

• 22.4. Samobor – Sv. Nedjelja – Dugo Selo – Sv. Ivan Zelina – Zagreb (Trg sv. Marka)

„Ovogodišnja utrka proći će kroz mnogobrojne parkove prirode i nacionalne parkove i ponosni smo što ćemo te hrvatske dragulje prezentirati natjecateljima i cijelom svijetu“ – kazao je direktor utrke Vladimir Miholjević.

I Javna ustanova „Park prirode Biokovo“ je ponosna što je Biokovo ponovno prepoznato kao nezaobilazna točka ove po svemu jedinstvene biciklističke utrke koju će se putem 170 televizijskih kuća moći vidjeti gledatelji iz Europe, Sjeverne i Južne Amerike, Afrika, Azije i Australije.

Vidimo se na najvišem cilju utrke, na vrhu Sv. Jure u Parku prirode Biokovo!