VAŽNA OBAVIJEST: Park prirode Biokovo službeno je zatvoren za posjećivanje.

Novosti

12
9/2022

RONIOCI I VOLONTERI OČISTILI BUNARE NA KAOCIMA

U organizaciji Ronilačko-ekološkog kluba 'WLAY' iz Zagvozda te Ronilačkog kluba 'Monachus' iz Splita u subotu, 10. rujna, održana je eko akcija čišćenja na predjelu Kaoci. Kako je istaknuo Miro Stanić, inicijator akcije, riječ je o predivnom lokalitetu te su organizatori osjećali dužnost potaknuti akciju čišćenja. Uz pomoć članova ronilačkih klubova, predstavnika JU „PP Biokovo“ te nekolicine drugih, ekološki osviještenih volontera tri bunara u samo dva sata potpuno su uređena i očišćena, kao i okoliš u njihovoj blizini.

'Uvijek se odazivamo na razne akcije čišćenja svugdje okolo pa smo odlučili napraviti nešto korisno i u svom dvorištu. Bitno nam je da se pošalje poruka o potrebi očuvanja svih prirodnih ljepota u Parku prirode Biokovo' – poručio je Stanić, dodavši kako je ovo bila prva, no svakako ne i posljednja akcija na Kaocima.

Potporu akciji koja je završila zajedničkom okrijepom svih sudionika uz PP Biokovo dali su Splitsko – dalmatinska županija, Općina Zagvozd, Turistička zajednica 'Imota', Hrvatski ronilački savez, Ronilački klub 'Crveno jezero', Ketering 'Dragun', Hrvatske šume – ispostava Imotski, Zajednica tehničke kulture Grada Splita, PŠD Poljud, Hrvatska ratna mornarica – Centar za obuku ronioca Split, REK HVIDR-a Split te Udruga Zagvožđana u Splitu. Da sudionici ne odu kućama praznih ruku pobrinuli su se organizatori, podijelivši im plakete i zahvalnice te Ivica Buljubašić, koji je predstavio knjigu 'Lovstvo u Zagvozdu' te vrijednim sudionicima poklonio primjerak.