PARK PRIRODE BIOKOVO ZATVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE!

Novosti

Pustolovna utrka Biokovo vertikala

Znate li koja utrka u Hrvatskoj jedina ima format vertikalnog kilometra, a osim po jedinstvenom prirodnom okruženju Parka prirode Biokovo daje vam priliku da uživate u spektakularnom pogledu koji vas prati uzduž cijele staze? To je Biokovo Vertikala – u svom trećem izdanju ove godine.

Po treći put, u subotu 27. svibnja 2017. godine, povodom europskog dana Parkova, u Parku prirode Biokovo održati će se rekreativna pustolovna utrka Biokovo Vertical u organizaciji trail i treking kluba Strka iz Mravinaca, te pod sponzorstvom Javne ustanove Park prirode Biokovo i Turističke zajednice Baška Voda. Dužina same staze iznosi ukupno 3,6 km, a visinska razlika je točno 1000 metara. Biokovo vertikala jedina je utrka u Hrvatskoj koja ima format vertikalnog kilometra, a osim po jedinstvenom prirodnom okruženju Parka prirode Biokovo daje vam priliku da uživate u spektakularnom pogledu koji vas prati uzduž cijele staze. Duž staze će također biti oznake i strelice koje će usmjeravati natjecatelje do cilja, a također će biti postavljene oznake visine nakon svakih 200 metara visinske razlike.

Start ove pustolovne utrke je u selu Bast iznad Baške Vode u 9 sati , a cilj je na 1345 metara nadmorske visine pokraj lovačke kućice na predjelu Osičine,jednom od najatraktivnijih predjela Parku prirode Biokovo. Rekord staze sa vremenom 44min 35 sek drži Ante Pešić Golub. Duž staze i na cilju će biti okrijepa, a ručak nakon utrke za natjecatelje u selu Bast u staroj školi.

Na utrku se može prijaviti svatko, kao natjecatelj ili kao volonter. Iako broj nije ograničen, zbog zahtjevnosti same utrke očekuje se najviše do 150 sudionika.

Utrka je namijenjena prije svega svim zaljubljenicima u aktivni boravak u prirodi bilo da se radi o aktivnim sportašima, rekreativcima, početnicima ili planinarima.