PARK PRIRODE BIOKOVO ZATVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE!

Novosti

Promocija knjige suvenira Biokovska tradicijska kužina

U subotu, 10. kolovoza 2019. godine sa početkom u 21:00 sat u prezentacijskom centru Parka prirode Biokovo „Adrion – srce planine“ biti će predstavljena knjiga – suvenir „Biokovska tradicijska kužina“, autorice Vedrane Vele Puharić.

Biokovska tradicijska kužina stara je koliko i čovjek. Uz želju za obilježavanje tradicije kužinavanja nataložene znanjem u vremenu, prostoru planine Biokovo i njegovim prenošenjem kroz vrijeme nametnulo nam se blisko promišljanje o vremenu i njegovu protjecanju, kroz koje se prožimaju recepti u mitovima, predajama, legendama, vjerovanjima i običajima. Upoznajte se sa starim jelima, slasticama i pićima biokovskog kraja kao što su leća, kupus, dropčić, mandulet, kumpet, kozletina, bikla, i kako su to pripremale vrijedne ruke biokovskih pastirica kao odu nekadašnjem pokornom životu težaka biokovskog kraja, Makarskog primorja, Imotske i Vrgoračke kraijne.

Predstavljanje knjige suvenira će upotpunit i pjesme posvećene Biokovu naših pučkih pjesnika Stipe Vele, Dražene Radonić, Branka Bušelića, Ljubice Mihaljević Falak i Žane Šulente.