VAŽNA OBAVIJEST: Park prirode Biokovo službeno je zatvoren za posjećivanje.

Novosti

Početna konferencija projekta „Novi Adrion – promicanje održivog korištenja prirodne baštine PP Biokovo“

U četvrtak, 9. svibnja 2019. godine s početkom u 12.00 sati u prezentacijskom centru „Adrion-srce planine“ u upravnoj zgradi PP Biokovo na adresi Franjevački put 2/a, Makarska održati će se početna konferencija projekta „Novi Adrion-promicanje održivog korištenja prirodne baštine PP Biokovo“.

Projekt „Novi Adrion“ predstavlja ulaganje u Park prirode Biokovo s ciljem kojim bi se unaprijedio sustav posjećivanja i edukacije posjetitelja, u svrhu održivog korištenja prirodne baštine. Ulaganjem se želi postići povećanje obrazovnog kapaciteta posjetitelja PP Biokovo kroz razvoj novih edukativnih programa i sadržaja, povećanje broja posjetitelja i atraktivnosti prirodne baštine kroz unaprjeđenje posjetiteljskih i promotivnih sadržaja, te višu razinu sigurnosti posjetitelja.

Projekt je prijavljen na Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode“ (referentni broj: K.K.06.1.201) objavljenog u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija“, specifičnog cilja 6c2 „Povećanje atraktivnosti, edukativnog kapaciteta i održivog upravljanja odredištima prirodne baštine“. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj potpisan je 4. travnja 2018. godine s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Središnjom agencijom za financiranje. Ugovorom se Javnoj ustanovi „Park prirode Biokovo“ dodjeljuje 85% od ukupno prihvatljivih troškova projekta koji iznose 32.041.753,44 kn. U sufinanciranju projekta sudjeluje i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 2.846.483,45 kn bespovratnih sredstava.

Javna ustanova „Park prirode Biokovo“ provodi projekt s partnerima HGSS-om i Makarskom razvojnom agencijom „MARA“. Planirani završetak provedbe projektnih aktivnosti je siječanj 2021. godine.