PARK PRIRODE BIOKOVO OTVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE. ULAZNICE SE KUPUJU PUTEM WEB SHOPA!

Novosti

6
9/2022

PARK PRIRODE BIOKOVO UGOSTIO EUROPSKU KREMU BICIKLIZMA I CIKLOTURIZMA

Dva dana, 05. i 06. rujna 2022., Prezentacijski centar 'Adrion – srce planine' u upravnoj zgradi JU „PP Biokovo“ sjedište je partnerskog sastanka u okviru EU projekta 'Danube Cycle Plans', a u organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture koje je nositelj projekta.

Petnaest vodećih stručnjaka u području razvoja biciklističkog prometa i cikloturizma iz Austrije, Bugarske, Češke, Mađarske, Slovačke, Srbije i Rumunjske na dvodnevnom je druženju razmjenjivalo iskustva u razvoju biciklističkog prometa s ciljem koordiniranog unaprjeđenja, razvoja i promocije bicikliranja na području uključenih država. Grad Makarska jednoglasnom je odlukom predstavnika država članica Projekta izabran za mjesto održavanja prezentacija, tematskih rasprava i terenskih radionica, prvenstveno zbog činjenice da jedna od najatraktivnijih biciklističkih ruta 'EuroVelo 8' prolazi kroz gotovo cijelo Makarsko primorje te se uspinje Biokovom.

Sudionici ovog događanja prvog su dana obavili terensku analizu potencijala biciklističke rute od gradskog središta Makarske do vidikovca Nebeska šetnica – Skywalk, dok su drugi dan rutu na električnim biciklima odvozili od središta našeg grada do spomenika 'Kamen Brela' u sklopu EuroVelo rute 8.

Dodajmo još kako je ovo dvodnevno druženje, kojem je naša Ustanova domaćin, početak kampanje 'Ambasadori biciklizma u Republici Hrvatskoj za Dunavsku regiju', sve s ciljem podizanja svijesti o pozitivnim učincima bicikliranja na zdravlje ljudi i na okoliš, kao i o gospodarskim potencijalima cikloturizma.

#volimbiciklirati #biokovocycling

Foto: Ivica Jujnović