PARK PRIRODE BIOKOVO ZATVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE!

Novosti

Park prirode Biokovo u emisiji „U svijetu EU fondova“

Jutros je u prezentacijskom centru Adrion - srce planine snimana emisija HRT-a „U svijetu EU fondova“ na temu projekta BBio - Održivi razvoj pograničnih područja kroz očuvanje autohtonih pasmina i uspostavu gen-centara na Biokovu i u Buhovu.

O ciljevima, provedenim aktivnostima i koristi projekta za područje Parka prirode Biokovo i lokalnu zajednicu kao i budućim projektima koje planiramo provesti sredstvima EU govorili su Velimir Vidak-Buljan, ravnatelj JU „PP Biokovo“; Ksenija Protrka, viša stručna savjetnica i Andrija Ribičić, uzgajivač autohtonih pasmina goveda buša i primorsko-dinarskih magaraca iz Šestanovca. Emitiranje emisije očekuje se u ožujku.

Projekt je provela Javna ustanova RERA S.D. i Ministarstvo gospodarstva Zapadnohercegovačke Županije (BiH) s partnerima Parkom prirode Biokovo i Udrugom za zaštitu i očuvanje izvornih pasmina domaćih životinja iz Širokog Brijega, a financiran je EU sredstvima u sklopu IPA programa za prekograničnu suradnju Hrvatska – Bosna i Hercegovina, mjera 2.1: zaštita okoliša.