PARK PRIRODE BIOKOVO OTVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE. KARTE SE KUPUJU PUTEM WEB SHOPA!

Novosti

Park prirode Biokovo na sajmu Place2go

S ciljem podizanja prepoznatljivosti, naših 19 nacionalnih parkova i parkova prirode od petka do nedjelje sudjelovalo je na međunarodnom turističkom sajmu Plac2go u Zagrebu.

Od petka, 17. do 19. ožujka 2017. godine u Areni Zagreb, u Zagrebu, djelatnici svih nacionalnih parkova i parkova prirode u Hrvatskoj sudjelovali su u predstavljanju objedinjenog zajedničkog brenda „Parkovi Hrvatske“ te zajedničke mobilne aplikacije parkovihrvatske, gdje po prvi put svi građani i turisti na jednom mjestu pomoću svojim mobilnih uređaja i tableta mogu pronaći sve informacije i zanimljivosti o hrvatskim parkovima.

Brend Parkovi Hrvatske pokrenut je 2014. godine s ciljem promocije svih hrvatskih nacionalnih i parkova prirode, koji su najprepoznatljivija i najposjećenija nacionalna zaštićena područja. Uz to, parkovi su i glavni stupovi očuvanja prirode i bioraznolikosti, pametnog korištenja i održivog razvoja dragocjenih prirodnih resursa te su nositelji ekonomskog razvoja lokalnih područja u kojima se nalaze.

Projekt je realiziran u sklopu PARCS projekta koji već tri godine provodi Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj u suradnji sa Ministarstvom zaštite okoliša i prirode, sredstvima darovnice Globalnog fonda za okoliš (GEF).