PARK PRIRODE BIOKOVO OTVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE. ULAZNICE SE KUPUJU PUTEM WEB SHOPA!

Novosti

Park prirode Biokovo domaćin 11. Skupu stručnih službi

U organizaciji Hrvatske agencije za okoliš i prirodu od 25. do 28. listopada 2017 održan je 11. Skup stručnih službi javnih ustanova za upravljanje zaštićenim područjima. Ovogodišnjem skupu domaćin je bila naša Ustanova, a održao se u hotelu Dalmacija u Makarskoj.

Cilj skupa bio je informiranje, razmjena iskustava i edukacija djelatnika stručnih službi radi učinkovitije i ujednačene zaštite, očuvanja i promicanja te održivog korištenja zaštićenih područja. Kroz tri dana trajanja skupa okupljeni su mogli sudjelovati na predavanjima o ulozi sektora zaštite prirode u RH, aktualnostima vezanim uz uspostavu ekološke mreže Natura 2000 u Hrvatskoj, te predavanjima o aktualnim projektima i provedenim aktivnostima u zaštićenim područjima.

Tijekom trajanja Skupa, sudionici su obišli Park prirode Biokovo, Biokovski botanički vrt Kotišina kao i budući prezentacijski centar i upravnu zgradu Parka u Makarskoj. 

Ispred Javne ustanove „Park prirode Biokovo“ skup je otvorio ravnatelj Velimir Vidak Buljan. Skupu su prisustvovali djelatnici stručne službe i službe čuvara prirode Parka, dok su djelatnici Slavo Jakša, stručni savjetnik edukator-informator i Ivana Gabrić, viša stručna savjetnica biolog-ekolog, održali predavanje „Sedam godina obilježavanja Tjedna botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske u biokovskom botaničkom vrtu Kotišina“ te „Istraživanje i monitoring pojedinih Natura 2000 vrsta u Parku prirode Biokovo“.