ULAZNICE SE KUPUJU ONLINE PUTEM WEBSHOP-a.

Novosti

30
10/2021

Park prirode Biokovo dobitnik nagrade „Anton Štifanić“ za izniman doprinos turizmu

U sklopu manifestacije Dani hrvatskog turizma u hotelu Sheraton u Župi dubrovačkoj sinoć su dodijeljene 22 godišnje turističke nagrade od strane Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice pojedincima koji su se svojim radom i rezultatima iskazali i zaslužili nagradu koja se dodjeljuje s ciljem podizanja kvalitete usluge i gostoljubivosti djelatnika u turizmu.

Dodijeljene su i četiri godišnje nagrade, te posebno priznanje za izniman doprinos turističkoj 2020. godini te nagrada za životno djelo. Nagrade su dodijelili direktor HTZ Kristijan Staničić, predsjednik HGK Luka Burilović, podpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, ministar financija Zdravko Marić, ministrica turizma dr.sc. Nikolina Brnjac i predsjednik vlade Republike Hrvatske mr. sc. Andrej Plenković.

Ponosni smo što je tom prigodom, najvišu nagradu za izniman doprinos turističkoj 2020. godini, godišnju nagradu "Anton Štifanić" u kategoriji "tvrtka, ustanova ili udruga" dobila upravo naša Javna ustanova "Park prirode Biokovo"!

„Hrvatski turizam ove godine je pokazao kako unatoč svima okolnostima uz dobru pripremu, kvalitetnu suradnju i prilagodljivost zajednički možemo ostvariti rezultate koji se mogu svrstati među najbolje u hrvatskoj turističkoj povijesti. Stoga bih ovim putem željela čestitati svima, a posebno nagrađenima, što hrvatski turizam činite boljim i što svojim entuzijazmom dajete primjer svima. No, kako bi bili najbolji uvijek trebamo stremiti prema boljem i zato su Dani hrvatskog turizma, kao najveći skup dionika u hrvatskom turizmu, odlična prilika da se osvrnemo na ono što je iza nas, razmijenimo iskustva, razgovaramo o novim idejama i trendovima u svijetu turizma. Vjerujem kako zajednički djelovanjem možemo hrvatski turizam u budućnosti učiniti još uspješnijim te time dati još jedan zamašnjak cjelokupnom razvoju hrvatskog gospodarstva i razvoju lokalnih sredina u koje je utkana tradicija turizma“, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac povodom dodjele nagrada.

„Domaći se turizam ove godine vratio u velikom stilu i možemo biti itekako zadovoljni ostvarenim brojkama. Tome su zasigurno pridonijeli i večeras nagrađeni turistički djelatnici. No, kako to obično biva u ovoj branši – nema vremena za opuštanje. Već sada treba početi s pripremama za iduću sezonu koja bi, po svemu sudeći, trebala biti rekordna u svakom pogledu. Ključno je da radimo sustavno i da radimo zajednički kako bismo iznjedrili kvalitetna rješenja za naš budući razvoj. Fokus treba staviti na kvalitetu usluge, okrenuti se maksimalno prema održivom turizmu i digitalnoj transformaciji jer to je recept za uspjeh koji Hrvatsku može, osim kao poželjnu turističku destinaciju, pozicionirati i kao lidera u turističkim inovacijama. Na to se moramo usredotočiti kako bismo očuvali naše resurse, ali i kako bismo maksimalno iskoristili europski novac koji nam je na raspolaganju, a riječ je o čak 2,2 milijarde kuna iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. To je prilika koju ne smijemo propustiti“, rekao je predsjednik HGK Luka Burilović.

„Vrlo dobri turistički rezultati kojima danas svjedočimo rezultat su predanog rada djelatnika iz turističkog sektora, ali i svih ostalih djelatnosti koje su usko povezane s turizmom. Upravo su oni najzaslužniji što je hrvatski turizam u ovoj teškoj i vrlo zahtjevnoj turističkoj godini uspješno zadržao pozitivne trendove i što zajedničkim snagama odolijevamo brojnim izazovima. Iako smo danas nagradili samo neke od njih, možemo se složiti kako je najveća nagrada svima nama uspješno odrađena sezona te današnja pozicija i percepcija Hrvatske kao kvalitetne, sigurne i dobro pripremljene destinacije koja je i ove godine postigla najbolji turistički rezultat na Mediteranu“, poručio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, nadodavši kako su u visokoj fazi pripreme promotivne aktivnosti za turističku godinu koja je pred nama.