PARK PRIRODE BIOKOVO ZATVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE!

Novosti

Održana Volonterska akcija u Parku prirode Biokovo "Mladi u obnovi suhozida i puteljaka"

Nakon volonterske akcije u svibnju u NP Krka gdje je obnovljeno 100 metara suhozida, učenici Obrtno tehničke škole Split, Srednje škole Ivana Lucića iz Trogira i Centra za pružanje usluga u zajednici Split jučer 5. studenog 2018. obnavljali su suhozide i puteljke u Biokovskom botaničkom vrtu Kotišina.

4 grupe mladih, 3 lokacije u Parku prirode Biokovo, odnosno 21 učenik i korisnici Centra za pružanje usluga u zajednici Split, 3 voditelja nastavnika/odgojitelja, 3 projektna voditelja, 2 iz Parka prirode Biokovo i 4 mentora iz Udruge Dragodid jučer su obnovili suhozide, puteljke, podzide i edukativne ploče u Botaničkom vrtu “Kotišina” u Parku prirode Biokovo.

Odrađeno je ukupno 126 volonterskih sati, a obnovljeno je 15 metara suhozida, 2 puteljka, edukativna ploča i podzid s klupicom koja će služiti kao odmorište. Prije odlaska na teren mladi volonteri i njihovi voditelji posjetili su Prezentacijski centar „Adrion - srce planine“ gdje su se upoznali sa prirodnom i kulturnom baštinom Biokova kao i načinom izrade suhozida.

U akciji su sudjelovali: Obrtna tehnička škola Split, Srednja škola Ivana Lucića, Centar za pružanje usluga u zajednici Split, Dragodid, Liga Prevencija Split,Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce i Park prirode Biokovo!

Čestitamo našim mladim volonterima i njihovim voditeljima na odličnoj volonterskoj akciji u Parku prirode Biokovo!

VOLontIraj za PRIRODU, VOLontIraj za SEBE! – školski volonterski programi u zaštićenim područjima prirode projekt je koji promovira i potiče provedbu programa školskog volontiranja u zaštićenim područjima prirode te uključuje i rad na razvoju socijalnih vještina kod mladih. Nakon serije od 3 edukativne radionice, naši mladi volonteri počeli su aktivno sudjelovati u volonterskim akcijama. Za sada su već odrađene dvije, a čekaju ih i akcije u PP Telašćica i PP Vransko jezero. Svaka akcija nosi svoje specifičnosti pa tako mladi stječu različita znanja, vještine i vrijednosti vezane za volontiranje, prirodu i održivi razvoj.