PARK PRIRODE BIOKOVO ZATVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE!

Novosti

Održana početna konferencija projekta „Novi Adrion – promicanje održivog korištenja prirodne baštine PP Biokovo“

U prisutnosti pomoćnika ministra Ministarstva zaštite okoliša i energetske učinkovitosti, predstavnika Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti, predstavnika županije Splitsko-dalmatinske, partnera na projektu HGSS i MARE-e, te općine Zagvozd i Turističke zajednice grada Makarska, uz ostalu zainteresiranu javnost, održana je početna konferencija projekta „Novi Adrion-promicanje održivog korištenja prirodne baštine PP Biokovo“.

Konferencija se odvijala u sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata te predstavlja prvo javno predstavljanje svi aktivnosti u okviru projekta.

U uvodnom obraćanju ravnatelj Velimir Vidak-Buljan svima je ukratko predstavio značenje ovog projekta za ustanovu i put koji je doveo do samog potpisivanja ugovora. Zatim se prisutnima obratio pomoćnik ministra Igor Kreitmeyer s riječima o samom pozivu i vrijednosti koja će se postići ulaganjem u održivo korištenje zaštićenih dijelova prirode. Nakon njega, nekoliko riječi o svojim udjelima na projektu predstavili su Dražen Nemčić, zamjenik gradonačelnika Makarske, u ime JU Makarske razvojne agencije, te Rene Tonkli u ime Hrvatske gorske službe spašavanja.

Nakon kratkog predaha uz video klape Fjoret, stručna suradnica za praćenje i provođenje projekta Nataša Batošić Joskić predstavila je sve aktivnosti na projektu te vizualizacije budućih sadržajnih i infrastrukturnih poboljšanja koje donosi ovaj projekt.