PARK PRIRODE BIOKOVO ZATVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE!

Novosti

Održana "Noć biokovskog krumpira"

Fešta biokovskog krumpira u organizaciji Javne ustanove „Park prirode Biokovo” održana je u petak navečer u Božićnom gradu u Makarskoj.

Ovom prilikom posjetitelji su imali iznimnu priliku naučiti sve o biokovskom krumpiru koji se uzgaja na tisuću metara nadmorske visine.

U kakvoj zemlji raste „biokovski kumpir“, i kako se uzgaja prezentirala je turistička agencija Tip Ekstreme. A da je krumpir s Biokova posebna delicija potvrdili su mnogobrojni posjetitelji Božićnoga grada koji su uživali u jelima od biokovskog krumpira. Podijeljeno je 300 porcija biokovskog krumpira i to u saftu od divljači koju je osigura lovačka udruga „Biokovo“ iz Makarske. Za slasan okus, osim ukusna krumpira, zasluge pripadaju onima koji su to sve lijepo pripremili, skuhali i poslužili, a to su učenici 1. razreda kuharstva u Srednjoj strukovnoj školi i profesor Paško Šuto. Saft od divljači s biokovskim krumpirom, smotuljke od krumpira, te slasne fritule od biokovskog krumpira posluživali su djelatnici Javne ustanove Park prirode “Biokovo” i učenici Srednje strukovne škole Makarska, dok se za dobru atmosferu u Božićnom gradu pobrinula pjevačica Zorica Andrijašević Donna.