PARK PRIRODE BIOKOVO ZATVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE!

Novosti

Održana manifestacija „Etno - Eko“ Zagvozd

U nedjelju, 22. srpnja 2018. godine u Zagvozdu je s ciljem očuvanja tradicije biokovskog kraja održana manifestacija „Etno - Eko“ Zagvozd.

Organiziranjem ove manifestacije Javna ustanova „Park prirode Biokovo“ i Općina Zagvozd pokušali su se prisjetiti davnih i zaboravljenih vremena naših baka te bogate tradicije zabiokovlja kroz sajam autohtonih proizvoda biokovskog kraja, predavanju o leptiru dalmatinskom okašu koji je posebnost biokovskog zaleđa te se u sklopu održivog razvoja turizma tog područja može ukomponirati u turističku valorizaciju i brendiranje ovog kraja, a kojeg je održala dr. sc. Iva Mihoci sa Hrvatskog prirodoslovnog Muzeja iz Zagreba, kulturno umjetnički program na kojem su nastupili FA Tempet iz Makarske, KUD Dikovača iz Zmijavaca, Udruga pjevača gangaša „Radobilja“, Katuni – Kreševo, Gangaši iz Zagvozda i klapa Srdela iz Makarske, te u gastronomskoj ponudi pod nazivom „pulastar po biokovski“ i „čobanac“ koji su za sve posjetitelje manifestacije skuhali Vice Bušelić i Marijo Čagalj.

Na sajmu domaćih proizvoda izlagali su proizvođači domaćih proizvoda i rukotvorina iz zabiokovskog kraja. Posjetitelji sajma imali su izvrsnu prigodu kušati i nabaviti domaće pčelinje proizvode i pripravke, med, ljekovite pripravke, soparnik, vino, kvasinu, džemove, tronošce, suvenire, razne alate, košare, krtole, korpe, čajeve…