PARK PRIRODE BIOKOVO ZATVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE!

Novosti

Održana manifestacija „Eko-etno“ Zagvozd

U petak, 6 listopada 2017. godine u Zagvozdu je s ciljem očuvanja tradicije biokovskog kraja održana manifestacija „Eko-etno“ Zagvozd.

Organiziranjem ove manifestacije Javna ustanova „Park prirode Biokovo“ i Općina Zagvozd pokušali su se prisjetiti davnih i zaboravljenih vremena naših baka te bogate tradicije zabiokovlja kroz lutkarski mjuzikl „Tri mačke“ u izvedbi „Produkcije Z“ iz Splita za predškolski i školski uzrast koji se je održao u osnovnoj školi Zagvozd, sajmu autohtonih proizvoda biokovskog kraja, predavanju pod nazivom ”Održivi turizam za razvoj“ koji je održala djelatnica Odjela za turizam i pomorstvo SDŽ-e, kulturno umjetnički program na kojem je nastupio Gradski zbor Makarska i KUD „Dikovača“ iz Zmijavaca, te u gastronomskoj ponudi pod nazivom „fažol na biokovski“ koji je za sve posjetitelje manifestacije skuhao Vice Bušelić.

Na sajmu domaćih proizvoda izlagali su proizvođači domaćih proizvoda i rukotvorina iz zabiokovskog kraja. Posjetitelji sajma imali su izvrsnu prigodu kušati i nabaviti domaće pčelinje proizvode i pripravke, med, ljekovite pripravke, soparnik, vino, kvasinu, džemove, tronošce, suvenire, razne alate, košare, krtole, korpe, čajeve…