PARK PRIRODE BIOKOVO OTVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE. KARTE SE KUPUJU PUTEM WEB SHOPA!

Novosti

Obilježimo svi Međunarodni dan volontiranja

Čestitamo današnji dan svim volonterima na volonterskom angažmanu, kao i svim udrugama, ustanovama i društvenim institucijama koje su svoju snagu prepoznale u otvaranju svojih vrata volonterima/kama.

Javna ustanova „Park prirode Biokovo“ od 04. do 06. prosinca 2017. godine je domaćin radionice „Edukacija za koordinatore volontera i utvrđivanje interesa škola“ u sklopu školskog volonterskog programa u zaštićenim područjima prirode „VOLontiraj za PRIRODU, VOLontiraj za SEBE“.

Projekt „VOLontiraj za PRIRODU, VOLontiraj za SEBE!“ financiraju Europska unija, iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Koordinator projekta je Udruga Sunce iz Splita uz sudjelovanje partnera Lige za prevenciju ovisnosti, Centra za pružanje usluga u zajednici - Split, Obrtno tehničke škole Split, i Prirodoslovno tehničke škole Split. Od partnera u zaštićenim područjima, u projekt su uključene Javne ustanove „Park prirode Biokovo“, „Park prirode Vransko jezero“, „Park prirode Telašćica“ i „Nacionalni park Krka“.

Ciljevi projekta su razvijanje i unaprjeđenje kapaciteta u odgojno-obrazovnim institucijama i javnim ustanovama za zaštitu prirode i kapaciteta partnerskih usluga za volontiranje mladih u zaštiti okoliša i prirode. Projektom se također želi povećati broj educiranih i osnaženih volontera srednjoškolaca za aktivno sudjelovanje i volontiranje u zajednici i sektoru zaštite prirode i okoliša, osigurati prijenos znanja i iskustva i promovirati provedba programa školskog volontiranja u zaštićenim područjima prirode.

Želimo vam da današnji dan proslavite u društvu volontera, korisnika vašeg volontiranja, vaših organizatora volontiranja i drugih vama dragih ljudi, i da nastavite raditi za dobrobit našeg društva.

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak (engl. International Volunteer Day for Economic and Social Development), odnosno Međunarodni dan volontera, a cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.