PARK PRIRODE BIOKOVO ZATVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE!

Novosti

Obilježena 22. Međunarodna noć šišmiša

Javna ustanova „Park prirode Biokovo“ prošlog petka 31. rujna 2018. godine s početkom u 19:00 sati u Prezentacijskom centru „Adrion – srce planine“ u Makarskoj obilježila je Međunarodnu noć šišmiša.

Nakon pozdravnih riječi ravnatelja Velimira Vidaka Buljana održano je kratko uvodno predavanje biologa-ekologa s naglaskom na zanimljivosti vezane uz šišmiše s ciljem razbijanja predrasuda o ovoj ugroženoj i zaštićenoj vrsti. Potom je uslijedila projekcija 30-to minutnog znanstveno popularnog filma "O šišmišima i tami" redatelja Jana Hošeka. Na obilježavanju je sudjelovalo oko 60 posjetitelja od čega veliki broj djece. Putem filma i pojašnjenja od strane zaposlenika Stručne službe Ustanove posjetitelji su imali priliku naučiti mnogo zanimljivosti o građi, načinu prehrane, razmnožavanju odnosno općenito o načinu života šišmiša te njihovoj osjetljivosti i razlozima ugroženosti. Po završetku projekcije na radost i oduševljenje najmlađih posjetitelja poslužen je poseban dječji koktel iznenađenja na temu šišmiša sa atraktivnim prigodnim dekoracijama te keksićima u obliku šišmiša i ražnjićima od raznovrsnog voća. Za sve vrijeme trajanja programa djeca su imala priliku zabaviti se uz kreativnu radionicu na temu šišmiša, dok su svi posjetitelji mogli uživati i u razgledavanju Prezentacijskog centra.

Ovako veliki odaziv i pozitivne reakcije „malih i velikih“ posjetitelja potiču nas da nastavimo u smjeru osmišljavanja i organiziranja raznovrsnih tematskih događanja u Prezntacijskom centru koji bi s vremenom trebao postati središte druženja i učenja kroz igru kao i interaktivne edukacije svih dobnih skupina u cilju podizana svijesti javnosti o potrebi zaštite prirode te sveukupne kulturne i prirodne baštine Biokova.