VAŽNA OBAVIJEST: Park prirode Biokovo je službeno otvoren za posjećivanje! Ulaznice se mogu kupiti isključivo online putem web stranice Parka.

Novosti

Obilježena 22. Međunarodna noć šišmiša

Javna ustanova „Park prirode Biokovo“ prošlog petka 31. rujna 2018. godine s početkom u 19:00 sati u Prezentacijskom centru „Adrion – srce planine“ u Makarskoj obilježila je Međunarodnu noć šišmiša.

Nakon pozdravnih riječi ravnatelja Velimira Vidaka Buljana održano je kratko uvodno predavanje biologa-ekologa s naglaskom na zanimljivosti vezane uz šišmiše s ciljem razbijanja predrasuda o ovoj ugroženoj i zaštićenoj vrsti. Potom je uslijedila projekcija 30-to minutnog znanstveno popularnog filma "O šišmišima i tami" redatelja Jana Hošeka. Na obilježavanju je sudjelovalo oko 60 posjetitelja od čega veliki broj djece. Putem filma i pojašnjenja od strane zaposlenika Stručne službe Ustanove posjetitelji su imali priliku naučiti mnogo zanimljivosti o građi, načinu prehrane, razmnožavanju odnosno općenito o načinu života šišmiša te njihovoj osjetljivosti i razlozima ugroženosti. Po završetku projekcije na radost i oduševljenje najmlađih posjetitelja poslužen je poseban dječji koktel iznenađenja na temu šišmiša sa atraktivnim prigodnim dekoracijama te keksićima u obliku šišmiša i ražnjićima od raznovrsnog voća. Za sve vrijeme trajanja programa djeca su imala priliku zabaviti se uz kreativnu radionicu na temu šišmiša, dok su svi posjetitelji mogli uživati i u razgledavanju Prezentacijskog centra.

Ovako veliki odaziv i pozitivne reakcije „malih i velikih“ posjetitelja potiču nas da nastavimo u smjeru osmišljavanja i organiziranja raznovrsnih tematskih događanja u Prezntacijskom centru koji bi s vremenom trebao postati središte druženja i učenja kroz igru kao i interaktivne edukacije svih dobnih skupina u cilju podizana svijesti javnosti o potrebi zaštite prirode te sveukupne kulturne i prirodne baštine Biokova.