ULAZNICE SE KUPUJU ONLINE PUTEM WEBSHOP-a.

Novosti

Obilježen Svjetski dan voda 2017.

U sklopu obilježavanja ovogodišnjeg Svjetskog dana voda 22. ožujka 2017. godine, Javna ustanova Park prirode Biokovo nastavila je već tradicionalnu akciju prvih proljetnih čišćenja bunara, lokvi i kamenica na području Parka, obilaskom i čišćenjem bunara Vodice koji se nalazi na Poučnoj stazi „Putovima drevne Berulije“ iznad Gornjih Brela, u Parku prirode Biokovo, a s ciljem osiguranja rezervoara vode za životinje u Parku, te očuvanja ovih značajnih staništa i vrsta koje u njima obitavaju. Akcija je održana u suradnji sa udrugom „Brolanensses“ iz Brela.

Svjetski dan voda svake se godine obilježava 22. ožujka kako bi se skrenula pozornost na važnost slatkih voda i podržalo održivo upravljanje slatkovodnim resursima. Opća skupština UN je rezolucijom od 22. veljače 1993. odlučila da se 22. ožujak svake godine obilježi kao Svjetski dan voda i da se na taj dan, diljem svijeta, posebno skrene pažnja na probleme vezane za vodu i vodne resurse.

Svake godine Svjetski dan voda naglašava po jedan specifični aspekt vode pa se ovogodišnji obilježio putem različitih aktivnosti pod motom „Otpadna voda“ / „Wastewater“.