VAŽNA OBAVIJEST: Park prirode Biokovo službeno je zatvoren za posjećivanje.

Novosti

Obilježen Međunarodni dan bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj

Hrvatski nacionalni parkovi i parkovi prirode s više različitih aktivnosti obilježili su Dan zaštite prirode RH i Međunarodni dan bioraznolikosti.

Povodom Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatska agencija za okoliš i prirodu i Javna ustanova Maksimir organizirali su edukativno zabavni program - Dan bioraznolikosti.

U subotu 19. svibnja 2018. godine u Parku Maksimir održane su brojne radionice kao što je georadionica Krš i lom, interaktivne igre kao što su Tko gmiže po parku Maksimir?, Mali grabežljivci, Maksimirski letači, Invazija na Maksimir, U potrazi za biljnim vrstama, Kantomet, Čovječe ne kupuj sve itd, i izložbe na otvorenom gdje su posjetitelji mogli naučiti ponešto o važnosti očuvanja okoliša i prirodne raznolikosti kao i o odgovornom ponašanju i odnosu prema prirodi

Park prirode Biokovo uz ostale nacionalne parkove i parkove prirode, upoznao je posjetitelje s bogatstvima biljnog i životinjskog svijeta zaštićenih područja.

Uz organizatore, u obilježavanju Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj sudjelovali su Hrvatske vode, Zoološki vrt grada Zagreba, WWF Adria, Udruge BIOM i Hyla, Hrvatsko geološko društvo, županijske i lokalne javne ustanove za zaštitu prirode i brojni drugi.

Međunarodni dan bioraznolikosti, koji se obilježava 22. svibnja, proglasili su Ujedinjeni narodi kako bi upozorili na bioraznolikost kao globalnu vrijednost od neprocjenjivog značenja za sadašnje i buduće naraštaje. Istog dana Republika Hrvatska obilježava Dan zaštite prirode, proglašen još 2003. godine.