PARK PRIRODE BIOKOVO ZATVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE!

Novosti

22
5/2023

OBILJEŽEN DAN ZAŠTITE PRIRODE I MEĐUNARODNI DAN BIORAZNOLIKOSTI

Svibanj je za sve nacionalne parkove i parkove prirode u Hrvatskoj vrlo važan mjesec, budući se 22. svibnja obilježavaju Dan zaštite prirode u Hrvatskoj te Međunarodni dan bioraznolikosti.

Naša Javna ustanova aktivno je obilježila taj važan datum. U subotu, 20. svibnja sudjelovali smo na završnom događanju nacionalne kampanje „Poslušaj glas prirode“, koju je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja provodilo gotovo godinu dana. Brojnim posjetiteljima u parku Zrinjevac u Zagrebu predstavili smo sav bogati sadržaj koji Park prirode Biokovo nudi, istovremeno educirajući najmlađe o biologiji, flori i fauni naše planine kroz radionice.

Na sam Dan zaštite prirode i Međunarodni dan bioraznolikosti bilo je vrlo edukativno i živo u Posjetiteljskom centru „Akademik Josip Roglić“ u Župi Biokovskoj. U goste su nam stigli prvašići iz vrgoračke osnove škole, kojima smo dobrodošlicu zaželjeli u amfiteatru centra, gdje su mogli čuti zbog čega je važna bioraznolikost i kako ona utječe na naše živote. Nakon obilaska samog centra maleni posjetitelji uživali su u predstavi „Naš zeleni svijet“ u izvedbi Kazališta „Smješko“. Izvrsna Mirta Zečević u ulozi planete Zemlje kroz interaktivan i zabavan način poučila je mališane zašto je važno prirodu čuvati od smeća i koliko u svemu tome važnu ulogu ima razvrstavanje otpada.