PARK PRIRODE BIOKOVO OTVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE. ULAZNICE SE KUPUJU PUTEM WEB SHOPA!

Novosti

Obilježavanje tjedna Parkova Hrvatske u Parku prirode Biokovo

Javna ustanova „Park prirode Biokovo“ i ove godine tijekom mjeseca svibnja obilježava Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u RH, te Europski dan Parkova i Tjedan Parkova Hrvatske, nizom događanja kao što su Međunarodna atletska brdska utrka Makarska – Vošac, lutkarska predstava „DOBRO SE DOBRIM VRAĆA“, te pustolovna utrka Biokovo vertikala.

Međunarodna brdska utrka Makarska – Vošac

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u RH, u subotu 20. svibnja 2017. godine u organizaciji Parka prirode Biokovo i atletskog kluba Sv. Marko održati će se deseta Međunarodna atletska brdska utrka „Makarska-Vošac“.

Utrka ima početnu točku na makarskoj rivigdje je startna linija, a završava na vrhu Vošac (1422 metara nadmorske visine) u Parku prirode Biokovo s kojeg se proteže pogled prema Makarskoj i otocima Braču, Hvaru i Korčuli. Staza je duga 8,6 kilometara, s 1422 m uspona, što čini ovu utrku jednom od najtežih u Europi.

Lutkarska predstava "DOBRO SE DOBRIM VRAĆA"

Na Ljetnoj pozornici u Makarskoj održat će se dvije izvedbe interaktivne lutkarske predstava "DOBRO SE DOBRIM VRAĆA", Z Produkcije iz Splita. Predstava će se održati u srijedu, 24. svibnja 2017. godine na Ljetnoj pozornici u Makarskoj u vremenu od 09.00 do 10.00 sati za djecu predškolskog uzrasta, te od 10.00 do 11.00 sati za djecu nižih razreda osnovne škole. Na ovu zabavnu i poučnu izvedbu lutkarske predstave (mjuzikla) za djecu od 3 do 10 godina svi su dobrodošli, a ulaz je slobodan.

Pustolovna utrka Biokovo Vertikala

Po treći put, u subotu 27. svibnja 2017. godine, povodom europskog dana Parkova, u Parku prirode Biokovo održati će se rekreativna pustolovna utrka Biokovo Vertical u organizaciji trail i treking kluba Strka iz Mravinaca, te pod sponzorstvom Javne ustanove Park prirode Biokovo i Turističke zajednice Baška Voda. Dužina same staze iznosi ukupno 3,6 km, a visinska razlika je točno 1000 metara. Biokovo vertikala jedina je utrka u Hrvatskoj koja ima format vertikalnog kilometra, a osim po jedinstvenom prirodnom okruženju Parka prirode Biokovo daje vam priliku da uživate u spektakularnom pogledu koji vas prati uzduž cijele staze.