PARK PRIRODE BIOKOVO OTVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE. KARTE SE KUPUJU PUTEM WEB SHOPA!

Novosti

OBAVIJEST: POSJEĆIVANJE VIDIKOVCA „NEBESKA ŠETNICA – SKYWALK BIOKOVO“

Upute za posjetitelje koji žele posjetiti vidikovac „Nebeska šetnica – Skywalk Biokovo“ na predjelu Ravna Vlaška u Parku možete pronaći na sljedećom poveznici https://pp-biokovo.hr/hr/23/info-za-posjetitelje .

Glavni ulaz na predjelu Staza nalazi se na 6. km državne ceste Makarska – Vrgorac, gdje počinje biokovska cesta duga 23 km, a označen je znakovima obavijesti i smeđom signalizacijom. Ulaz je namijenjen za kombi-buseve, osobne automobile, motocikle i bicikle, a mogu ga koristiti i pješaci.

Zbog prometnih karakteristika biokovske ceste ulaz autobusa u Park nije dopušten, a kamioni mogu ući samo uz posebnu dozvolu Ustanove.

Biokovskom cestom prometuje se na vlastitu odgovornost!

Pomoćni ulaz na predjelu Saranač, na cesti Gornje Igrane – Kozica, koristi se samo u slučaju potrebe i uz posebnu dozvolu Ustanove.

DATUM PARK OTVOREN ZA POSJEĆIVANJE I RAZGLEDAVANJE 14.05 8:00 - 16:00 15.05.- 30.09. 6:00 - 20:00* 01.10. - 27.11. 8:00 - 16:00 28.11. - 01.04. PARK NIJE SLUŽBENO OTVOREN *POSLJEDNJI ULAZ U PARK PRIRODE BIOKOVO BIOKOVSKOM CESTOM MOGUĆ JE U 15:00 SATI! ZBOG ODVIJANJA PROMETA NA BIOKOVSKOJ CESTI ULAZ U PARK JE MOGUĆ ZA 25 VOZILA SVAKI PUNI SAT VREMENA! VIDIKOVAC „NEBESKA ŠETNICA – SKYWALK BIOKOVO“ OTVOREN JE OD 08:00, A ZATVARA SE U 16:00 SATI. OD ULAZNE RECEPCIJE DO VIDIKOVCA „NEBESKA ŠETNICA – SKYWALK BIOKOVO“ UKUPNO JE 13 KILOMETARA I POTREBNO JE OKO 30 MINUTA VOŽNJE. BIOKOVSKA CESTA JE USKA, BRDSKA ASFALTIRANA DVOSMJERNA JEDNOTRAČNA CESTA KOJOM SE PROMETUJE U POSEBNOM REŽIMU I IMA UGIBALIŠTA OKO SVAKIH 300 METARA. BIOKOVSKOM CESTOM PROMETUJE SE NA VLASTITU ODGOVORNOST! STROGO JE ZABRANJENO ZADRŽAVANJE VOZILA KAO I POLUKRUŽNO OKRETANJE NA DRŽAVNOJ CESTI D-512 „MAKARSKA – VRGORAC“ UZ ULAZNU RECEPCIJU PARKA PRIRODE BIOKOVO ZBOG UGROŽAVANJA SUDIONIKA U PROMETU! Ako za to postoje opravdani razlozi Ustanova može dozvoliti posjećivanje i razgledavanje izvan propisanog vremena. U posebnim okolnostima, zbog sigurnosti posjetitelja ili zaštite prirodnih i drugih vrijednosti Ustanova može ograničiti posjećivanje ili potpuno zabraniti ulaz u Park.