VAŽNA OBAVIJEST: Zbog radova na biokovskoj cesti Park prirode Biokovo ostaje zatvoren za posjećivanje do lipnja osim svake nedjelje kada je posjet moguć u vremenu od 6,00 do 18,00 sati.

Novosti

Noć biokovskog krumpira

U četvrtak, 19. prosinca 2019. godine sa početkom u 17 sati u Božićnom gradu, na gradskoj Rivi u Makarskoj održati će se manifestacija „Noć biokovskog krumpira“.

U organizaciji Javne ustanove "Park prirode Biokovo" i Srednje strukovne škole iz Makarske prezentirati će se proces od sadnje krumpira do jela od krumpira, kao rezultat višegodišnje akcije sadnje krumpira u biokovskim docima i "Tisuću iznad tisuću", a sve s ciljem poticanja lokalnog stanovništva na bavljenje tradicionalnom poljoprivredom. Meso za pripremu ukusnog jela od divljači omogućila je Lovačka udruga „Biokovo“ dok su krumpire osigurali vrijedni biokovski poljoprivrednici iz udruge „Mucića ledenice“.

Dođite i probajte krumpir u toću od divljači, te se uvjerite da je krumpir uzgojen u vrletima planine Biokovo, u srcu Parka prirode najbolji!!