PARK PRIRODE BIOKOVO OTVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE. ULAZNICE SE KUPUJU PUTEM WEB SHOPA!

Novosti

6
5/2021

Klimatske promjene oko nas – I MI smo dio rješenja

Ove godine smo u sklopu obilježavanja važnih datuma u zaštiti prirode (Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u RH) u suradnji sa ilustratoricom Zrinkom Ostović pripremili digitalnu edukativnu knjižicu sa crtežima pod nazivom „Klimatske promjene oko nas – I MI smo dio rješenja“ za dječje vrtiće i niže razrede osnovne škole.

Cilj nam je bio potaknuti djecu na istraživanje neposrednog okruženja, uočavanje uzročno-posljedične povezanosti klimatskih promjena i učenje o mogućnostima osobnog djelovanja i doprinosa za njihovo ublažavanje.

Zbog nemogućnosti neposrednog rada sa djecom iz epidemioloških razloga u sklopu edukativnih programa i radionica u Prezentacijskom centru „Adrion – srce planine“ koje smo do sada provodili, želimo ovim putem barem „na daljinu“ nastaviti našu uspješnu suradnju sa odgojno-obrazovnim ustanovama sa područja Parka prirode Biokovo.

Digitalna knjižica uz dodatni materijal za provedbu radionice u vrtićima i školama od strane odgajatelja i učitelja upućena je svim školama i vrtićima sa područja Parka prirode Biokovo, te s nestrpljenjem očekujemo povratnu informaciju u vidu njihovih kreativnih uradaka inspiriranih knjižicom od kojih ćemo najbolje i nagraditi.

Uključite se i vi!

Pozivamo i sve ostale zainteresirane roditelje, djedove, bake, braću i sestre da s našim malim prijateljima koji možda kroz školu ili vrtić neće biti uključeni u ove edukativne aktivnosti prelistaju knjižicu i da s njima porazgovaraju o temama koje ona obrađuje.

Neka vas i vaše najmlađe ova knjižica potakne na kritičko razmišljanje i uočavanje uzročno posljedične povezanosti svega što nas okružuje, te na kreativnost i osmišljavanje projekta, plakata, crteža, videa, igrokaza, predstave, prezentacije sa fotografijama, teksta koji je inspiriran ilustracijama iz knjižice i problematikom koju ona pokazuje ili možda samo na djelovanje.

Dječje uratke šaljite nam e-mailom na adresu ivana.gabric@pp-biokovo.hr najkasnije do 30.5.2021. godine u 00:00, a mi ćemo ih objaviti, predstaviti te najbolji uradak i nagraditi.

Knjižice možete pogledati na linkovima:

E-KNJIŽICA ZA DJEČJI VRTIĆ

https://read.bookcreator.com/yDDAqzByn9PBU1ETCWywzqmjjou1/6CtJzkgRTditdeAu1J9Gag

E-KNJIŽICA ZA NIŽE RAZREDE OSNOVNE ŠKOLE

https://read.bookcreator.com/yDDAqzByn9PBU1ETCWywzqmjjou1/eVD5qlu-Q1OqouQcrap8Kg