ULAZNICE SE KUPUJU ONLINE PUTEM WEBSHOP-a.

Novosti

19
10/2022

KLAJMBERI ČUVAJU SPOMEN NA POGINULE KOLEGE

U Brelima se od 07. do 09. listopada održao dvanaesti po redu alpinistički kamp „Glavno da se klajmba“ kojeg su, u čast poginulih alpinista Tonija Rose, Igora Skendera, Martina Užarevića i Krešimira Milasa organizirali Komisija za alpinizam Hrvatskog planinarskog saveza, Speleološko alpinistički klub Ekstrem iz Makarske te alpinistički odsjeci planinarskih društava Velebit i Željezničar iz Zagreba. Odlični vremenski uvjeti otvorili su mogućnosti penjanja po čitavom Biokovu za više od 200 alpinista koji su na kamp stigli iz svih dijelova Hrvatske ali i iz Italije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Ispenjane su stotine smjerova i doista je Biokovo bilo tih nekoliko dana kao mravinjak, pun penjačkih naveza koje u živim bojama odjeće niste mogli ne zapaziti kud vam god pogled krene.

Ove godine gost predavač je bio Paolo Pezzolato, legendarni talijanski penjač, koji je jako puno penjao u Hrvatskoj te postavio i opremio brojne smjerove, među kojima i Pjesmu sirena na Biokovu. Smjerovi Biokova, kako je kazao oduševljeni Pezzolato, daju penjaču osjećaj da je izašao iz mora i stremi prema prostranstvima neba iznad sebe.

Ono što je svakako uljepšalo ovogodišnji Kamp je izložba slika akademske slikarice Jelene Martinović pod nazivom “Crtice s Himalaje”, a u povodu petnaeste obljetnice prve ženske himalajske ekspedicije na Cho Oyu.

SAK Extrem zahvaljuje se Općini Brela, TZO Brela, JU PP Biokovo, Osnovnoj školi dr. Franje Tuđmana te svima koji su na bilo koji način sudjelovali u pripremi i organizaciji ovog tradicionalnog sportskog događanja.