VAŽNA OBAVIJEST: Park prirode Biokovo službeno je zatvoren za posjećivanje.

Novosti

“Kartiranje flore Parka prirode Biokovo“ - predstavljanje projekta

Hrvatsko botaničko društvo i Javna ustanova „Park prirode Biokovo“ pozivaju Vas na predavanje i predstavljanje projekta "Kartiranje flore Parka prirode Biokovo" koje će se održati u četvrtak, 17. siječnja 2019. u 18.00 sati u zgradi biološkog odsjeka PMF-a, na Rooseveltovom trgu 6, Zagreb, u predavaonici BO1.

Projekt će predstaviti prof. dr. sc. Toni Nikolić sa Prirodoslovno matematičkog fakulteta u Zagrebu, Sveučilište u Zagrebu i Slavo Jakša, stručni voditelj Parka prirode Biokovo. 

Najveći je dio planine Biokovo, ukupne površine od 19.330 ha, radi svoje jedinstvene geomorfologije, osobite ljepote krajobraza i bioraznolikosti 1981. godine proglašen Parkom prirode. Parkom upravlja Javna ustanova. Djelatnosti su zaštita, održavanje i promicanje Parka u cilju zaštite i očuvanja izvornosti prirode, osiguravanja neometanog odvijanja prirodnih procesa i održivog korištenja prirodnih dobara, nadzor nad provedbom uvjeta i mjera zaštite prirode na području kojim upravlja, te sudjelovanje u prikupljanju podataka u svrhu praćenja stanja očuvanosti prirode.

Predavanje je prezentacija projekta Kartiranje flore Parka prirode Biokovo i poziv botaničkoj zajednici na sudjelovanje u provedbi. Bit će izloženi: osnovni ciljevi, trajanje, proračun, metodologija izvedbe i drugi detalji provedbe i dani odgovori na moguća pitanja.