PARK PRIRODE BIOKOVO ZATVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE!

Novosti

Izložba fotografija Biokova „Cvit Adriona“ posjetila Šibenik

U petak, 05. srpnja 2019. godine u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“, u Šibeniku, otvorena je izložba fotografija Biokova „Cvit Adriona“, autora Ive Pervana, koja traje do 31. srpnja 2019. godine.

Izložba je organizirana u sklopu projekta ‘Zelena knjižnica’, a autor se predstavio s motivima Biokova nastalih u suradnji s Parkom prirode Biokovo.

Na ovoj izložbi koju će posjetitelji moći razgledati do kraja srpnja, moći će se vidjeti velebni prizori planinskog masiva Biokova, uz ljepotu i savršenstvo cvijeća koja je u stvarnosti oku nevidljivo ili barem skriveno.

Izložba fotografija „Cvit Adriona“ predstavlja fascinantne oblike pojedinih dijelova "biokovskog cvića“ koje autor, koji je i sam s korijenima duboko u biokovskom kraju otkriva svojim objektivom.

Prilikom otvorenja izložbe posjetiteljima su se prigodnim govorima obratili Velimir Vidak-Buljan, ravnatelj Parka prirode Biokovo, Zdenka Bilušić, voditeljica Centra za vizualnu kulturu Knjižnice te sam autor izložbe koji na svoj karakterističan način predstavlja hrvatsku kulturu i prirodne ljepote.