PARK PRIRODE BIOKOVO OTVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE. ULAZNICE SE KUPUJU PUTEM WEB SHOPA.

Novosti

28
11/2022

INTERAKTIVNA SLIKOVNICA PREDSTAVLJENA NA OBLJETNICU ROĐENJA DR. FRA JURE RADIĆA

Na obljetnicu 102. godine rođenja velikog čovjeka, franjevca, prirodoslovca i znanstvenika dr. fra Jure Radića u Prezentacijskom centru „Adrion – srce planine“ održano je svečano predstavljanje interaktivne slikovnice „Biokovo“. O planini, gdje je dr. fra Juri Radiću, kako je sam rekao, bilo življenje, najmlađi sad mogu učiti na zanimljiv način, zahvaljujući dvojezičnoj interaktivnoj slikovnici.

Knjiga „Biokovo“ osmišljena je i tiskana u sklopu projekta „Novi Adrion“, a 2000 primjeraka biti će podijeljeno vrtićima, školama i gradskim knjižnicama na području Makarskog primorja i Parka prirode Biokovo. Stoga su na predstavljanje pristigli djelatnici spomenutih institucija kojima su podijeljeni primjerci interaktivne slikovnice.

„Edukacija. To nam svima treba biti u fokusu. Učiti naše najmlađe o bogatstvu koje nas okružuje i o nasušnoj potrebi čuvanja prirode“ – poručio je na predstavljanju Slavo Jakša, ravnatelj JU PP Biokovo, koji je okupljenima i pokazao kako korištenje slikovnice izgleda u praksi.

Prije početka predstavljanja u Adrionu, koji je otvoren točno prije pet godina, djelatnici Parka prirode Biokovo položili su vijenac na spomenik dr. fra Juri Radiću.