PARK PRIRODE BIOKOVO ZATVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE!

Novosti

14
6/2022

INTERAKTIVNA KNJIGA PARKA PRIRODE BIOKOVO

Interaktivna knjiga je dvojezična slikovnica većih dimenzija s debljim kartonskim stranicama i ilustracijama koja se prezentira u kombinaciji sa zvučnim efektima i koja je zapravo edukativni materijal namijenjen svim ciljnim skupinama, prije svega djeci.

Ona omogućava otkrivanje svakog od ilustriranih elemenata u knjizi, te otkrivanje njihovog dodatnog značenja, zvukova i sličnih činjenica koji određuju neki ilustrirani element. Korištenjem olovke odnosno jednostavnim pritiskom na neko ilustrirano mjesto u knjizi, uz pomoć posebne tehnologije 'okida' se narativna/zvučna emisija koja odgovara tom elementu.

Izrađena je na dva jezika (hrvatskom i engleskom) koje posjetitelj odabire na samom početku, paleći olovku na ikonu s označenom zastavicom pojedinog jezika.

Naklada knjige je od 2000 komada od čega će se dio podijeliti knjižnicama osnovnih škola uključujući i škole za djecu i osobe s posebnim potrebama zbog prilagođenosti izraza knjige djeci/odraslima koji imaju poteškoća s vidom i/ili poteškoća s kretanjem, vrtićima na području Makarske rivijere, knjižnicama u Splitsko-dalmatinskoj županiji, udrugama koje imaju za djelatnost brigu, skrb i pružanje pomoći djeci s poteškoćama u razvoju dok će se ostala količina koristiti na edukativnim radionicama za djecu koje organizira naša Javna ustanova. Izrada interaktivne knjige predstavlja nivo iznad konvencionalnih edukativnih materijala jer približava materiju koja se predstavlja mlađoj djeci vrtićke dobi koja ne znaju čitati te djeci i odraslima s poteškoćama vida ili kretanja prenoseći im znanje o prirodnoj baštini koji oni nisu u mogućnosti vidjeti ili posjetiti.

Interaktivna knjiga izrađena je kroz projekt „Novi Adrion – promicanje održivog korištenja prirodne baština PP Biokovo“ koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj te sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.