PARK PRIRODE BIOKOVO ZATVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE!

Novosti

FOTO IZAZOV „NA DALJINU“

Bliži nam se Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u RH, koji se obilježava 22. svibnja svake godine. Uoči tog dana Ustanova je sudjelovala i u obilježavanju Tjedna botaničkih vrtova u RH, svake godine je organizirala predstavu za djecu, te različite aktivnosti i radionice povodom tog dana koje na žalost ove godine nismo u mogućnosti organizirati. Zato smo pripremili NOVI FOTO IZAZOV „NA DALJINU“ za predškolce, te djecu od 1. do 8. razreda osnovne škole.

Mjere popuštaju, otvaraju se ugostiteljski objekti i restorani, dječja igrališta i sportski tereni ….., a mi vas pozivamo da sa lijepim vremenom sve više boravite u prirodi jer čovjek je dio prirode, a nije odvojen od nje!

Razmišljajte o prirodi, usklađujte se sa prirodom, vratite se prirodi, družite se sa prirodom, čuvajte je, istražujte, upoznajte je i boravite u njoj jer kao što tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana biološke raznolikosti kaže RJEŠENJA SU U PRIRODI!

Pred nama je vikend, nadamo se bar malo ljepšem vremenu. Sa svojom obitelji organizirajte izlet negdje u prirodu, na neko vama posebno drago mjesto (ne u vrt i na balkon). Park prirode Biokovo kao i ostali parkovi prirode i nacionalni parkovi otvoreni su za posjećivanje.

Tijekom šetnje prirodom promatrajte biljke i životinje. Fotografirajte one koje vam se učine posebne i neobične. Pošaljite nam svoje fotografije zapaženih biljaka i životinja u prirodi u periodu od 14. 5. zaključno sa 18. 5. u 24:00 sata na e-mail ivana.gabric@pp-biokovo.hr.

U izazovu mogu sudjelovati predškolci i učenici od 1. do 8. razreda osnovne škole.

Ovog puta ćemo zajedno pokušati naučiti nešto o fotografiranim biljkama i životinjama, a nagradit ćemo autora dvije fotografije, jedne na kojoj se nalazi najposebnija biljka, te druge sa najposebnijom životinjom i jednu fotografiju sa najviše vaših lajkova.

Uz fotografiju obavezno pošaljite točan datum kada je slikana, mjesto na kojem je slikana, kratak opis lokaliteta (npr. u borovoj šumi, uz rub livade, travnjak isl.), sat, te svoje ime, prezime, ime dječjeg vrtića ili škole u koju idete, razred i koliko imate godina.

Sve pristigle fotografije biti će objavljene u virtualnoj foto izložbi koja će se otvoriti 22. 5. u 14:00 sati, kada ćemo objaviti i nagrađene autora dvije fotografije!

Sve zaprimljene fotografije također ćemo objaviti nakon izložbe na FB i moći ćete ih lajkati do 25. 5. u 8:00 sati, kada ćemo objaviti autora fotografije sa najviše lajkova.

Zagledaj se duboko, duboko u prirodu, i tada ćeš sve bolje razumjeti.

A. Einstein