PARK PRIRODE BIOKOVO OTVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE. ULAZNICE SE KUPUJU PUTEM WEB SHOPA!

Novosti

„Etno-Eko“ Zagvozd

Sa ciljem očuvanja tradicije biokovskog kraja, u subotu, 15. lipnja 2019. godine u Zagvozdu, Javna ustanova „Park prirode Biokovo“ i Općina Zagvozd organiziraju manifestaciju „Etno-Eko“ Zagvozd.

Manifestacija se organizira s ciljem očuvanja tradicije i sveukupne baštine biokovskog zaleđa te njene turističke valorizacije i prezentacije u svrhu upotpunjavanja turističke ponude ovog kraja. Organizacija ovakvih manifestacija jača dosadašnju uspješnu suradnju Ustanove sa Općinom Zagvozd, lokalnom zajednicom i dionicima Parka te razvija svijest lokalnog stanovništva o potrebi očuvanja tradicije i održivog korištenja prirodnih dobara. Biokovsko zaleđe veliki je potencijal za razvoj održivog turizma, a što je prepoznalo lokalno stanovništvo koje iz godine u godinu unapređuje smještajne kapacitete u smislu njihove kvalitete te izgrađuje respektabilnu ponudu stoga Ustanova želi doprinijeti svojevrsnom brendiranju destinacije.

U okviru manifestacije predviđen je izložbeno prodajni sajam domaćih proizvoda – suvenira, tradicijskih i ekoloških proizvoda na kojem će svoje proizvode izložiti oko 30-tak obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava, obrta i proizvođača domaćih proizvoda sa šireg biokovskog područja. Na sajmu će se naći od suvenira, preko meda i pčelinjih proizvoda, prirodne kozmetike, eteričnih ulja Biokova i Podbiokovlja, domaćih prehrambenihproizvoda, džemova, vina i likera do proizvoda iz kovačkog obrta i tradicionalnih zanata i dr.

U sklopu programa u 19:30 sati održat će se i prezentacija projekta „Novi Adrion- promicanje održivog korištenja prirodne baštine PP Biokovo“ uz poseban osvrt na aktivnost uređenja stare osnovne škole Župa u Posjetiteljski centar.

Predviđen je i bogat kulturno umjetnički program s početkom u 20:30 sati na kojem nastupaju KUD „Dikovaća“ Zmijavci, KUD Župa „Bagalović“ Krvavac, Udruga gangaša „Radobilja“ Katuni Kreševo, Klapa sv. Nikola Metković, Narodni guslar Jerko Bakula, Folklor Drašnice mlada skupina i Ženska klapa Neviste Imotski.

Ovu manifestaciju upotpunit će i neizostavna pučka fešta te gastronomska ponuda uz gulaš lovačke udruge iz Zagvozda koja će ovom prigodom svim prisutnima, a osobito turistima koje očekujemo u što većem broju omogućiti da kušaju „domaću spizu“.

Iz Makarske sa taksi stajališta na Marineti osiguran je i besplatan prijevoz autobusom u 19:00 sati, a povratak u 23:00 sata iz Zagvozada za Makarsku.