PARK PRIRODE BIOKOVO OTVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE. ULAZNICE SE KUPUJU PUTEM WEB SHOPA!

Novosti

Djelatnici Parka sudjelovali na treningu „Planiranje upravljanja posjetiteljima u zaštićenim područjima“

Od ponedjeljka 30. siječnja do petka 03. veljače u Hotelu Jezero na Plitvičkim Jezerima, u organizaciji Hrvatske agencije za okoliš i prirodu (HAOP) i NP Plitvička jezera održan je trening „Planiranje upravljanja posjetiteljima u zaštićenim područjima, s fokusom na LAC (limits of Acceptable Change) metedološki okvir“.

Trening koji su proveli uvaženi stručnjaci u području Upravljanja posjećivanjem u Zaštićenim područjima, profesor Stephen McCool i profesor Charles Besancon za cilj je imao pomoći pripremi Javnih ustanova za upravljanjem Zaštićenim područjima u ispunjenju obveze izrade Akcijskog plana upravljanja posjetiteljima (odnosno Studije upravljanja posjetiteljima), utvrđenog kao kriterij prihvatljivosti projektnih prijedloga u okviru poziva „Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u Nacionalnim parkovima i Parkovima prirode“.

Sudionike Treninga su posjetili ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrovič, veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država Juliet Valls Noyes te veleposlanik Kanade Daniel Maksymiuk, koji su se tom prilikom obratili i javnosti putem tiskovne konferencije.

Ispred Ustanove, na Treningu su sudjelovali Stručna voditeljica Ksenija Protrka i Stručni savjetnik edukator-informator Slavo Jakša.