PARK PRIRODE BIOKOVO ZATVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE!

Novosti

8
12/2022

ČETVRTAŠI OSNOVNE ŠKOLE STJEPANA IVIČEVIĆA „OKUPIRALI“ ŽUPU

Posjetiteljski centar „Akademik Josip Roglić“ u Župi 6. i 7. prosinca vrvio je pametnim glavicama osnovnoškolaca. Naime, četiri razreda Osnovne škole Stjepana Ivičevića sa svojim učiteljicama Mirom Glučinom, Boženom Bursač, Mirjanom Šarić i Marinom Trutin organizirano su posjetili naš novi centar. Stručni voditelj Hrvoje Škrabić, stručna savjetnica Nataša Joskić Batošić i geolog Damir Pocrnić oduševljene su učenike gotovo dva sata provodili kroz svaki kutak centra, upoznavajući ih, na njima primjeren način, s geološkim, biološkim, kulturnim i mitološkim bogatstvima Zabiokovlja.

Tko je bio Josip Roglić, kako je nastalo Biokovo, zašto se sjeverna strana planine zove Bijakova, koje su zaštićene biljne vrste Zabiokovlja, kako se češljala vuna i još mnogo toga naučili su makarski osnovci u sklopu terenske nastave u Župi. Svojim su se „domaćinima“ na odlasku zahvalili i riječima i pjesmom.

Misao vodilja prilikom izgradnje Posjetiteljskog centra „Akademik Josip Roglić“ bila je da on postane mjesto okupljanja učenika iz cijele Hrvatske i pruži im mogućnost stjecanja znanja na zabavan način, kombinacijom multimedije i usmene predaje. Vjerujemo kako će ovi prizori u Župi uskoro postati pravilo, a ne izuzetak.