VAŽNA OBAVIJEST: Park prirode Biokovo službeno je zatvoren za posjećivanje.

Novosti

Akcija „ZASADIMO 1000 IZNAD 1000“

S ciljem poticanja lokalnog stanovništva na bavljenje tradicionalnom poljoprivredom i povratka na tradicionalnu seljačku proizvodnju Javna ustanova „Park prirode Biokovo“ i ove će godine, po osmi put, podijeliti vlasnicima biokovskih dolaca koji se nalaze iznad 1000 m nm sjemenski krumpir.

Budući da je kroz ovih osam godina akcija prerasla prvotno zamišljenih 1000 kg, ove godine će zbog velike zainteresiranosti vlasnika biokovskih dolaca biti podijeljeno čak 4600 kg sjemenskog krumpira.

Podjela sjemenskog krumpira biti će u utorak i srijedu, 26. i 27. ožujka 2019. godine, od 08 do 11 sati u prostorijama Tehničke službe Javne ustanove „Park prirode Biokovo“, na adresi Vrgorački put bb (prodajni centar Volicija - Prima namještaj / prizemlje).

Ovim putem pozivamo vlasnike biokovskih dolaca koji su se prijavili i koji su zainteresirani za sadnju ove kulture da nam se pridruže na podjeli, a tom prilikom uručit će im se godišnje dopuštenice za ulaz u Park po simboličnoj cijeni od 50 kuna. Ova mjera jedna je od mjera suradnje sa lokalnim stanovništvom koje su predviđene strateškim dokumentom Javne ustanove - Planom upravljanja.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Tehničku službu Javne ustanove „Park prirode Biokovo“ na broj telefona: 099/2123085.

Kao rezultat ove uspješne akcije, javila se ideja stvaranja brenda “biokovskog krumpira”, pa se tako u organizaciji Javne ustanove "Park prirode Biokovo", agencije TIP EXTREME i Srednje strukovne škole iz Makarske u okviru manifestacije Noć biokovskog krumpira prezentira proces od sadnje krumpira do jela od krumpira. Krumpir osiguraju vrijedni biokovski poljoprivrednici, a mesoza pripremu jela od divljači omogućuje Lovačka udruga „Biokovo“, te na ovaj način biokovski krumpir ujedinjuje sve dionike i ljubitelje Biokova.