VAŽNA OBAVIJEST: Park prirode Biokovo službeno je zatvoren za posjećivanje.

Novosti

5. PROSINAC - MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA

Čestitamo današnji dan svim volonterima na volonterskom angažmanu, kao i svim udrugama, ustanovama i društvenim institucijama koje su svoju snagu prepoznale u otvaranju svojih vrata volonterima/kama.

Želimo vam da današnji dan proslavite u društvu volontera, korisnika vašeg volontiranja, vaših organizatora volontiranja i drugih vama dragih ljudi, i da nastavite raditi za dobrobit našeg društva.

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak (engl. International Volunteer Day for Economic and Social Development), odnosno Međunarodni dan volontera, a cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, kako bi se barem jedan dan skrenula pozornost javnosti na plemenite ljude koji svoje slobodno vrijeme daruju za dobrobit drugih.

Drage naše volonterke i volonteri, hvala Vam što poklanjajući svoje vrijeme, vještine i entuzijazam zajednici svakodnevno gradite zdraviji, humaniji i sretniji svijet.“