VAŽNA OBAVIJEST: Park prirode Biokovo je službeno otvoren za posjećivanje! Ulaznice se mogu kupiti isključivo online putem web stranice Parka.

Novosti

5. OdrŽIVA tribina Radne grupe za zelene knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva

Radna grupa za Zelene knjižnice Hrvatskoga knjižničarskog društva u suradnji s Knjižnicom Pravnog fakulteta u Splitu i Društvom knjižničara u Splitu nastavlja s programom OdrŽIVE tribine Radne grupe za Zelene knjižnice.

Peta iz ciklusa „OdrŽIVE tribine Radne grupe za zelene knjižnice“ organizirana je povodom Svjetskog dana šuma, Svjetskog dana voda i Svjetskog meteorološkog dana.

Tribina će se održati u dvorani br. 8 Pravnog fakulteta u Splitu, petak, 22. ožujka 2019. s početkom u 13 sati, a na njoj sudjeluje i ravnatelj Ustanove Velimir Vidak Buljan koji će predstaviti Park prirode Biokovo.

Nakon uvodnih riječi Ane Rubić, predsjednice Radne grupe za zelene knjižnice HKD-a i voditeljice OdrŽIVIH tribina i Edite Bačić, voditeljice knjižnice Pravnog fakulteta u Splitu slijedi Program 5. OdrŽIVE tribine:

1.dr. sc. Ksenija Tokić, Institut za turizam;mr. sc. Ivo Tokić, HID: „KNJIŽNICE – ZANEMARENI RESURSI RAZVOJA ODRŽIVOG TURIZMA“.

2.prof. dr.sc. Mladen Šolić: „NOVIJA PUBLICISTIČKA AKTIVNOST DJELATNIKA INSTITUTA ZA OCEANOGRAFIJU I RIBARSTVO U POPULARIZACIJI PRIRODNIH ZNANOSTI“.

3.prof. dr. sc. Jakov Dulčić:"BIORAZNOLIKOST IHTIOFAUNE SREDOZEMNOG I JADRANSKOG MORA: TRENUTNO STANJE I TREND".

4.dr. sc. Ante Žuljević: "PRIRODOSLOVNE CRTICE O NASELJIMA POSIDONIJE".

5.Informacije o monitoringu stanja mora koji se provodi kao i o rezultatima monitoringa:dr.sc.Grozdan Kušpilić, Institut za oceoanografiju i ribarstvo, Split i dr. sc. Nevenka Mikac, Instituta Ruđer Bošković, Zagreb

6.Velimir Vidak-Buljan, dipl.oec, ravnatelj Javne ustanove Park prirode Biokovo: „BIOKOVO PARKPRIRODE“

7.Srđan Marinić, Društvo Marjan: „ŠUMA U PARK ŠUMI MARJAN U SPLITU – NASTANAK I AKTUALNA SITUACIJA“

8.Edita Bačić, knjižničarska savjetnica: „ULOGA KNJIŽNICA U IMPLEMENTACIJI UN AGENDE 2030“.