PARK PRIRODE BIOKOVO ZATVOREN JE ZA POSJEĆIVANJE!

Novosti

5. OdrŽIVA tribina Radne grupe za zelene knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva

Radna grupa za Zelene knjižnice Hrvatskoga knjižničarskog društva u suradnji s Knjižnicom Pravnog fakulteta u Splitu i Društvom knjižničara u Splitu nastavlja s programom OdrŽIVE tribine Radne grupe za Zelene knjižnice.

Peta iz ciklusa „OdrŽIVE tribine Radne grupe za zelene knjižnice“ organizirana je povodom Svjetskog dana šuma, Svjetskog dana voda i Svjetskog meteorološkog dana.

Tribina će se održati u dvorani br. 8 Pravnog fakulteta u Splitu, petak, 22. ožujka 2019. s početkom u 13 sati, a na njoj sudjeluje i ravnatelj Ustanove Velimir Vidak Buljan koji će predstaviti Park prirode Biokovo.

Nakon uvodnih riječi Ane Rubić, predsjednice Radne grupe za zelene knjižnice HKD-a i voditeljice OdrŽIVIH tribina i Edite Bačić, voditeljice knjižnice Pravnog fakulteta u Splitu slijedi Program 5. OdrŽIVE tribine:

1.dr. sc. Ksenija Tokić, Institut za turizam;mr. sc. Ivo Tokić, HID: „KNJIŽNICE – ZANEMARENI RESURSI RAZVOJA ODRŽIVOG TURIZMA“.

2.prof. dr.sc. Mladen Šolić: „NOVIJA PUBLICISTIČKA AKTIVNOST DJELATNIKA INSTITUTA ZA OCEANOGRAFIJU I RIBARSTVO U POPULARIZACIJI PRIRODNIH ZNANOSTI“.

3.prof. dr. sc. Jakov Dulčić:"BIORAZNOLIKOST IHTIOFAUNE SREDOZEMNOG I JADRANSKOG MORA: TRENUTNO STANJE I TREND".

4.dr. sc. Ante Žuljević: "PRIRODOSLOVNE CRTICE O NASELJIMA POSIDONIJE".

5.Informacije o monitoringu stanja mora koji se provodi kao i o rezultatima monitoringa:dr.sc.Grozdan Kušpilić, Institut za oceoanografiju i ribarstvo, Split i dr. sc. Nevenka Mikac, Instituta Ruđer Bošković, Zagreb

6.Velimir Vidak-Buljan, dipl.oec, ravnatelj Javne ustanove Park prirode Biokovo: „BIOKOVO PARKPRIRODE“

7.Srđan Marinić, Društvo Marjan: „ŠUMA U PARK ŠUMI MARJAN U SPLITU – NASTANAK I AKTUALNA SITUACIJA“

8.Edita Bačić, knjižničarska savjetnica: „ULOGA KNJIŽNICA U IMPLEMENTACIJI UN AGENDE 2030“.