HR | EN
Uspješno je završena druga volonterska akcija u sklopu projekta VOLontlraj za PRIRODU, VOLontIraj za SEBE!

Novi termin održavanja manifestacije „Etno-Eko“ Zagvozd

Poslije odgode zbog finalne utakmice naših vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, manifestacija „Etno-Eko“ održati će se u nedjelju, 22. srpnja 2018. godine u Zagvozdu, sa početkom u 19:00 sati na Trgu Glumaca u Zagvozdu.

 

U okviru manifestacije predviđen je izložbeno prodajni sajam domaćih proizvoda – suvenira, tradicijskih i ekoloških proizvoda na kojem će svoje proizvode izložiti oko 30-tak obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava, obrta i proizvođača domaćih proizvoda sa šireg biokovskog područja. Na sajmu će se naći od suvenira, preko meda i pčelinjih proizvoda, prirodne kozmetike, eteričnih ulja Biokova i Podbiokovlja, domaćih prehrambenih  proizvoda, džemova, vina i likera do proizvoda iz kovačkog obrta i tradicionalnih zanata i dr.

 

U sklopu programa u 19:30 sati održat će se i predavanje o leptiru dalmatinskom okašu koji je posebnost biokovskog zaleđa te se u sklopu održivog razvoja turizma tog područja može ukomponirati u turističku valorizaciju i brendiranje ovog kraja. Predavanje će održati dr. sc. Iva Mihoci sa Hrvatskog prirodoslovnog Muzeja iz Zagreba koji u suradnji sa Ustanovom provodi projekt istraživanja i monitoringa ove endemične NATURA 2000 vrste leptira koji je strogo zaštićen.

 

Predviđen je i bogat kulturno umjetnički program s početkom u 20:30 sati na kojem nastupaju FA Tempet iz Makarske, KUD Dikovača iz Zmijavaca, Udruga pjevača gangaša „Radobilja“, Katuni – Kreševo, Gangaši iz Zagvozda i klapa Srdela iz Makarske.

 

Ovu manifestaciju upotpunit će i neizostavna pučka fešta uz Mediteran bend te gastronomska ponuda uz čobanac Marija Čaglja i pulastra po biokovski Vice Bušelića koji će ovom prigodom svim prisutnima, a osobito turistima koje očekujemo u što većem broju omogućiti da kušaju „domaću spizu“.

 

Iz Makarske sa taksi stajališta na Marineti osiguran je i besplatan prijevoz autobusom u 19:00 sati, a povratak u 23:00 sata iz Zagvozada za Makarsku.