VAŽNA OBAVIJEST: Zbog radova na biokovskoj cesti Park prirode Biokovo ostaje zatvoren za posjećivanje do lipnja osim svake nedjelje kada je posjet moguć u vremenu od 6,00 do 18,00 sati.

Info za posjetitelje

Korisne informacije prije posjete Parku

Glavni ulaz u Park

Park prirode kao područje s naglašenim prirodnim, znanstvenim, kulturnim, odgojno obrazovnim i turističko-rekreativnim vrijednostima namijenjen je posjećivanju i razgledavanju.

Pod posjećivanjem i razgledavanjem podrazumijeva se ulazak u Park radi posjećivanja, razgledavanja i upoznavanja prirodnih i kulturnih vrijednosti Parka, kao i obavljanje dopuštenih rekreativnih aktivnosti, na način i pod uvjetima utvrđenim Pravilnikom o unutarnjem redu u Parku prirode "Biokovo", te uz pridržavanje Unutarnjeg reda i pravila ponašanja u Parku prirode "Biokovo".

Posjećivanjem i razgledavanjem ne smatra se:

 • svakodnevno kretanje stanovnika koji stalno ili povremeno borave u naseljima unutar Parka i njihovih gostiju;
 • ulazak u Park, temeljem ugovora ili posebne dopuštenice, radi obavljanja dopuštenih djelatnosti (poljoprivreda, stočarstvo, šumarstvo, lovstvo, odašiljači i veze, ugostiteljstvo i dr.);
 • obavljanje aktivnosti ili djelatnosti temeljem posebnog dopuštenja Ustanove (istraživanja, aktivnosti lokalnih udruga, planinara, GSS-a i dr.);
 • ulazak u Park radi dolaska do vlastitih nekretnina (kuće, zemljišta) temeljem posebne dopuštenice Ustanove.

Mjesta određena za ulaz u Park prirode "Biokovo" su:

 • Glavni ulaz na predjelu Staza nalazi se na 6. km državne ceste Makarska – Vrgorac, gdje počinje biokovska cesta duga 23 km, a označen je znakovima obavijesti i smeđom signalizacijom. Ulaz je namijenjen za kombi-buseve, osobne automobile, motocikle i bicikle, a mogu ga koristiti i pješaci. Zbog prometnih karakteristika biokovske ceste ulaz autobusa u Park nije dopušten, a kamioni mogu ući samo uz posebnu dozvolu Ustanove.
  Biokovskom cestom prometuje se na vlastitu odgovornost!
 • Pomoćni ulaz na predjelu Saranač, na cesti Gornje Igrane – Kozica, koristi se samo u slučaju potrebe i uz posebnu dozvolu Ustanove.
 • Označene planinarske staze uz poštivanje Unutarnjeg reda i pravila ponašanja u Parku i uz posebne uvjete.

Vrijeme posjećivanja

Tijekom godine Park prirode Biokovo je službeno otvoren za posjećivanje i razgledavanje prema slijedećem rasporedu:

DATUMPARK OTVOREN ZA POSJEĆIVANJE I RAZGLEDAVANJE
01.04.** - 30.05.6:00 - 19:00*
01.06. - 30.09.6:00 - 20:00
01.10. - 30.11.8:00 - 16:00
01.12. - 31.03.PARK NIJE SLUŽBENO OTVOREN

* Posljednji ulaz u Park prirode Biokovo biokovskom cestom moguć je u 18:00 sati

**OBAVIJEST – PARK PRIRODE BIOKOVO OSTAJE ZATVOREN ZA POSJEĆIVANJE DO MJESECA LIPNJA!

Zbog početka projekta „Smanjenje prometnih zastoja na biokovskoj cesti do vidikovca Nebeska šetnica – Skywalk Biokovo“ u okviru kojeg će se vršiti radovi na kolniku biokovske ceste od prijevoja Staza (ugostiteljski objekt „Vrata Biokova“) do vidikovca „NEBESKA ŠETNICA –SKYWALK BIOKOVO“, Park prirode Biokovo neće biti otvoren za posjećivanje do lipnja!

Važne napomene:

 • Zbog odvijanja prometa na Biokovskoj cesti ulaz u Park moguć je za 25 vozila svaki puni sat vremena!
 • Vidikovac „NEBESKA ŠETNICA – SKYWALK BIOKOVO“ otvoren je od 07:00, a zatvara se u 19:00 sati
 • Od ulazne recepcije do Vidikovca „NEBESKA ŠETNICA – SKYWALK BIOKOVO“ ukupno je 13 kilometara i potrebno je oko 30 minuta vožnje
 • Biokovska cesta je uska, brdska asfaltirana dvosmjerna jednotračna cesta kojom se prometuje u posebnom režimu i ima ugibališta otprilike svakih 300 metara
 • Biokovskom cestom prometuje se na vlastitu odgovornost
 • Strogo je zabranjeno zadržavanje vozila kao i polukružno okretanje na državnoj cesti D-512 "Makarska Vrgorac" uz ulaznu recepciju Parka prirode Biokovo zbog ugrožavanja sudionika u prometu

 • Ako za to postoje opravdani razlozi Ustanova može dozvoliti posjećivanje i razgledavanje izvan propisanog vremena.
 • U posebnim okolnostima, zbog sigurnosti posjetitelja ili zaštite prirodnih i drugih vrijednosti Ustanova može ograničiti posjećivanje ili potpuno zabraniti ulaz u Park.

Način posjećivanja

Park je moguće posjetiti:

 • Individualno - pješice, vlastitim prijevoznim sredstvima (automobil, bicikl, motocikl) ili pješačenjem i prijevozom u kombinaciji;
 • Organizirano - u organizaciji ovlaštenih prijevoznika ili turističkih agencija.Za one avanturističkog duha i u dobroj kondiciji koji žele stvarno doživjeti Biokovo preporučujemo uspon planinarskim stazama.

Za manje vješte vozače zbog specifičnih uvjeta vožnje biokovskom cestom preporučujemo posjet Parku u organizaciji turističkih agencija.