HR | EN
Stadoh na povišeno mjesto i doživjeh milinu radosti.
Dr. fra Jure Radić
Nalazite se > Novosti > 2021

Novosti - 2021

Započeo III. ...

Povodom obilježavanja 40 godina osnutka Parka prirode Biokovo od 16. do 18. lipnja 2021. godine održava se III. međunarodni simpozij „Rupicapra“ u organizaciji Agronomskog fakulteta u Zagrebu i Javne ustanove „Park prirode Biokovo“. 

Svjetski dan ...

Svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP) obilježava se Svjetski dan zaštite okoliša. 

Prva volonterska ...

Javna Ustanova ,,Park prirode Biokovo'' u suradnji sa Savjetovalištem Lanterna, Gradom Makarska, Pogonom za obavljanje komunalnih djelatnosti, krajobraznim arhitektom Igorom Belamarićem i tvrtkom Apfel d.o.o. organizira prvu volontersku akciju uređenja javne površine koja će se održati u subotu 29. svibnja 2021. s početkom u 10:30 sati kraj hotela Dalmacija. 

Međunarodni dan ...

Ovogodišnji slogan Međunarodnog dana bioraznolikosti glasi „Mi smo dio rješenja“, a odabran je kao nastavak prošlogodišnjeg zamaha na temu „Naša rješenja su u prirodi“ i poslužio je kao podsjetnik da je bioraznolikost odgovor na nekoliko izazova održivog razvoja. 

OBAVIJEST: Zbog ...

Zbog radova na biokovskoj cesti Park prirode Biokovo biti će zatvoren za posjećivanje u četvrtak i petak - 20. i 21. svibnja, te u ponedjeljak 24. svibnja 2021. godine. 

Klimatske promjene ...

Ove godine smo u sklopu obilježavanja važnih datuma u zaštiti prirode (Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u RH) u suradnji sa ilustratoricom Zrinkom Ostović pripremili digitalnu edukativnu knjižicu sa crtežima pod nazivom „Klimatske promjene oko nas – I MI smo dio rješenja“ za dječje vrtiće i niže razrede osnovne škole. 

AKCIJA „Obnovi ...

Javna ustanova „Park prirode Biokovo“ nastavlja sa aktivnostima povodom obilježavanja važnih datuma u zaštiti prirode i okoliša koje su sastavni dio ciklusa započetog 2020. godine. 

Održana akcija ...

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlja, u subotu 17. travnja 2021. godine održana je akcija čišćenja prostora ulazne recepcije Parka, područja prijevoja Staza, područje biokovske ceste od prijevoja Staza do Ravne Vlaške i vidikovca „Nebeska šetnica – Skywalk“ Biokovo. 

Pametni solarni ...

Park prirode Biokovo sa svojim vidikovcem Nebeskom šetnicom – Skywalk jedna je od glavnih turističkih atrakcija Hrvatske koju je prošle godine posjetilo 105 tisuća turista. Javna ustanova parka posebno brine o zaštiti okoliša i održivom razvoju. Prepoznala je to A1 Hrvatska koja im je donirala pametne spremnike za otpad. 

Park prirode ...

Park prirode Biokovo i vidikovac „Nebeska šetnica – Skywalk“ danas su službeno otvoreni za posjećivanje! 

Akcija „ZASADIMO ...

S ciljem poticanja lokalnog stanovništva na bavljenje tradicionalnom poljoprivredom i povratka na tradicionalnu seljačku proizvodnju Javna ustanova „Park prirode Biokovo“ i ove će godine, po deseti put, podijeliti vlasnicima biokovskih dolaca koji se nalaze u Parku sjemenski krumpir.