HR | EN
Stadoh na povišeno mjesto i doživjeh milinu radosti.
Dr. fra Jure Radić
Nalazite se > Novosti > 2020.

Novosti - 2020.

22. ožujka 2020. ...

Tema ovogodišnjeg Dana voda je Voda i klimatske promjene te njihova neraskidiva povezanost. Odgađanje djelovanja za smanjenje klimatskih promjena jednako je opasno kao i njihovo negiranje. Svaka država svijeta mora brže djelovati i ulagati više napora u njihovo smanjenje. Ekstremni vremenski događaji čine vodu oskudnijom, nepredvidljivijom i zagađenijom. 

OBAVIJEST

Suočeni s pogoršanjem epidemiološke situacije vezane uz virus COVID - 19, od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine, Javna ustanova "Park prirode Biokovo" neće raditi sa strankama. Prezentacijski centar „Adrion - srce planine“ također neće biti otvoren za posjetitelje. 

Zanimljivi nalazi ...

Projekt istraživanja i kartiranja saproksilnih kornjaša Parka prirode Biokovo koji je započeo 2018. godine u suradnji s Udrugom Hyla nastavlja se i ove godine. 

15. Ekstremova ...

U subotu i nedjelju, 08. i 09. veljače 2020. godine, po petnaesti put za redom održati će se tradicionalna „Ekstremova zimska tura“ unutar Parka prirode Biokovo u organizaciji Speleološko alpinističkog kluba „Ekstrem“ iz Makarske.