HR | EN
Stadoh na povišeno mjesto i doživjeh milinu radosti.
Dr. fra Jure Radić
Nalazite se > Novosti > 2019

Novosti - 2019

Grad Makarska ...

Grad Makarska Vas poziva na obilježavanje 22. travnja, Dana planeta Zemlje koje će se održati u srijedu, 17. travnja, na Trgu 156. brigade Hrvatske vojske, s početkom u 10.30 sati. 

Prethodno ...

Javna ustanova Park prirode Biokovo za potrebe prethodnog savjetovanja sa zainteresiranim gospodarskim subjektima objavljuje dokumentaciju o nabavi za otvoreni postupak javne nabave za predmet nabave "Usluga inventarizacije i kartiranja flore - Kartiranje vaskularne flore Parka prirode Biokovo". 

Projekt Camping in ...

Koliko ste nacionalnih parkova i parkova prirode posjetili do sada? 

Park prirode ...

Park prirode Biokovo od danas je službeno otvoren za posjećivanje! 

Akcija „ZASADIMO ...

S ciljem poticanja lokalnog stanovništva na bavljenje tradicionalnom poljoprivredom i povratka na tradicionalnu seljačku proizvodnju Javna ustanova „Park prirode Biokovo“ i ove će godine, po osmi put, podijeliti vlasnicima biokovskih dolaca koji se nalaze iznad 1000 m nm sjemenski krumpir. 

5. OdrŽIVA tribina ...

Radna grupa za Zelene knjižnice Hrvatskoga knjižničarskog društva u suradnji s Knjižnicom Pravnog fakulteta u Splitu i Društvom knjižničara u Splitu nastavlja s programom OdrŽIVE tribine Radne grupe za Zelene knjižnice. 

Radionice ...

Ovaj tjedan Javna ustanova „Park prirode Biokovo“ započinje sa održavanjem edukativnih radionica o vodozemcima i gmazovima našeg područja u prezentacijskom centru „Adrion-srce planine“ u Makarskoj. 

Park prirode ...

S ciljem podizanja prepoznatljivosti, naših 19 nacionalnih parkova i parkova prirode sudjelovalo je na međunarodnom turističkom sajmu Plac2go u Zagrebu. 

Obilježen Svjetski ...

U sklopu obilježavanja ovogodišnjeg Svjetskog dana voda 22. ožujka 2019. godine, Javna ustanova Park prirode Biokovo nastavila je već tradicionalnu akciju prvih proljetnih čišćenja bunara, lokvi i kamenica na području Parka, obilaskom i čišćenjem kamenica na području Velikog Godinja u četvrtak, 14. ožujka 2019. godine koje se nalaze na zagorskom djelu Parka ... 

22. ožujka 2019.: ...

Svjetski dan zaštite voda obilježava se, već dvadeset šestu godinu za redom, 22. ožujka s ciljem podizanja svijesti javnosti i skretanja globalne pozornosti na značaj i važnost vode te promicanja održivog korištenja postojećih vodnih resursa. Svake godine Svjetski dan voda naglašava po jedan specifični aspekt vode pa se ovogodišnji obilježava pod motom ... 

Sanacija ...

U suradnji Javne ustanove „Park prirode Biokovo“, Turističke zajednice općine Brela i Općine Brela provodi se sanacija penjališta Brela. Sve radove izvodi Sportsko – penjački klub Marulianus iz Splita. 

Održana 14. ...

U subotu i nedjelju, 09. i 10. veljače 2019. godine, po četrnaesti put za redom održana je tradicionalna „Ekstremova zimska tura“ unutar Parka prirode Biokovo u organizaciji Speleološko alpinističkog kluba „Ekstrem“ iz Makarske. 

“Kartiranje flore ...

Hrvatsko botaničko društvo i Javna ustanova „Park prirode Biokovo“ pozivaju Vas na predavanje i predstavljanje projekta "Kartiranje flore Parka prirode Biokovo" koje će se održati u četvrtak, 17. siječnja 2019. u 18.00 sati u zgradi biološkog odsjeka PMF-a, na Rooseveltovom trgu 6, Zagreb, u predavaonici BO1.